Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy mossam ki kamillateával...

Hogy mossam ki kamillateával 3 hónapos cica szemét, ha csipás?

Figyelt kérdés

2013. jún. 29. 12:15
 1/9 kilien ***** válasza:
egyszerű.fogd a kamillatea párnát és csöpögtess bele néhány cseppet 1-2 naponta.nálunk bevált.
2013. jún. 29. 12:22
 2/9 Norandi válasza:
89%
vattát mártogass a teába, és óvatosan törölgesd vele a cica szemét.
2013. jún. 29. 12:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Belemártasz a teába vagy egy vattapamacsot,vagy egy anyagdarabot,és a cicák szemét bentről kifelé törlöd.Mi is így csináltuk,csak boorvízzel.

Sok sikert!;)

2013. jún. 29. 12:27
 4/9 anonim válasza:

Fogj egy anyagdarabot(ne nagyon keményet) mátsd bele a teába és óvatosan töröld ki a csipáját.

Nekünk bevált!

2013. jún. 29. 13:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltatok:)
2013. jún. 29. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Ahogy fent mindenki: nincs semmi trükkje, elég csak simán megtörölni. Én pzs-vel szoktam. Csak bemártom a kamillateába (ami nem forró, csak épp szobahőmérsékletű) és kitörlöm szépen a szemét vele. Úgy szoktam, hogy minden törlésnél másik részét használom a pzs-nek, másik szemre meg másik pzs-t (és másik macskára pláne :), így nem viszem át egyikről a másikra a bajt). És természetesen az ujjam se érjen hozzá. Mire végzel vele, az egész szemkörnyék át van itatva a kamillával, ami mindenféle gyulladás ellen nagyon jó. Orrát is meg lehet törölni vele. :)

Sőt, ha beteges, vagy gyenge, kis tálkába lehet tenni neki, meg fogja inni. :)

2013. jún. 29. 14:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Először megfőzöd a kamillateát, és hagyod kihűlni. Legjobb, ha max. 2 órát hagyod egy érintetlen helyen, a lakásban. Nagyon kell rá vigyázni, hogy ne legyen forró. A legjobb aztán, ha fogsz egy tiszta, pamut ruhát amit már kinőttél, vagy kilyukadt, vagy egyszerűen már nem kell. Lehet ez póló,nadrág,pulóver, de lehet tiszta konyharuha is,csak előtte kérdezd meg! Ebből a ruhadarabból kb. egy tenyér nagyságú darabot le vágsz, kicsit össze hajtod, csak a hegyét mártod bele a teába, nem kell, hogy tucsogjon! Szépen az orra felől kifelé törölgeted. Amikor kész vagy, az anyag darabot dobd ki, vagy jól mosd át meleg vízzel és terítsd ki. Várd meg míg megszárad, és újra ismétled, de a legjobb, ha újra vágsz egy darabot, és azzal törlöd. Naponta lehet kétszer.Pár nap, esetleg egy vagy 1,5 hét és eltűnnek a csipák. Remélem tudtam segíteni, próbáltam részletesen:).
2013. jún. 29. 14:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, mindkettőtöknek a segítséget. :) És persze az előttetek hozzászólóknak is. :) Így tényleg nem bizonyul egy nehéz feladatnak, de a cicám nagyon nem szereti, és ficánkol közben, össze-vissza. Kedves Ajvé, édesítve vagy simán öntsem a tálkájába? :)
2013. jún. 29. 22:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Cicának ne nagyon adj édeset!
2013. jún. 30. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!