Szerintetek a kutyák vagy a macskák a jobbak?
Nekünk mindkettő van. Nem tudnám nélkülük elképzelni az életemet. A kutya nagyon jó jelző és hűséges társa az embernek. A macska viszont egy tündéri, öntörvényű jellemmel megáldott hízelgős, bújós kis egyéniség. Ő nem az emberért van mint a kutya. Neki az ember a szolgálója. Ennek ellenére imádni való teremtés. Őfelségét így el kell elfogadni.Hozzám a macska azért áll egy kicsit közelebb, mert nem ugrál rám, nem nyalogat. Én nehezen tolerálom, ha a kutya ilyen formában adja ki a felém áradó szeretetét.
Ha kölyökként kerül össze a kutya meg a macska akkor együtt nagyon jól kifognak jönni egymással.
Töltsd ki a tesztet, nekem az jött ki, amit szrretnék:
Jesszon, nekem hal jött ki! WTF?
Egyébként kérdező h milyen állat illik hozzád sokban függ az életstílusodtól ( de ezt a tesztet ne használd, mert nekem is hal jött ki).
Esetleg ha leírnád h milyen helyen laksz és napi hány órát tudnál az állatodra szánni, többet tudnánk segíteni.
Ha van kertetek akkor mindkét állat tartására ideális. Ha fajta tiszta kutya mellett döntesz, akkor érdemes utána nézned, hogy melyik fajta milyen és mennyi törődést igényel. Nálunk a kutya pekingi törpepincsi. Nem sok törődést igényel. 2 évesen került hozzánk. Nem valami okos kutya, a kajába elég válogatós, viszont nagyon jó jelző kutya. Egy időben nem volt csengőnk. Ugatásáról tudtuk, hogy áll valaki a kapuba. Fajta tiszta macskát pedig csak lakásban érdemes tartani, mert könnyen lehet hogy ellopják. A macskát nem lehet bezárni, már egy kis résen kimászik. A miénk ivartalanított kandúr, de ennek ellenére néha kijárkál az utcára. Bár nem csavarog annyit mint előtte. Sajnos volt neki egy balesete ami miatt 2 hónapra lakásba kényszerült. Szegényke nagyon szenvedett, hogy nem mehetett ki az udvarra. Látni kéne mennyire boldog, hogy milyen önfeledten élvezi a kint létet a szabadban.
Egy biztos! Tök mindegy hogy macska vagy kutya vagy éppen mindkettőd lesz! Felelősséggel tartozol majd értük! Ennek súlyos anyagi vonzata lesz! Etetni kell őket, a kötelező oltásokat beadatni nekik. Nálunk nem csak a kutya van beoltva, hanem a macska is. Ha betegség éri őket, akkor állatorvoshoz vinni őket. Munkába-iskolába járunk ennek ellenére egyik állat sem igényli, hogy a nap 24 órájában velük legyünk. Elég 1-2 óra foglalkozás és nagyon jól elvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!