Kezdőoldal » Állatok » Macskák » SOS! A kiscicámat mindjárt...

SOS! A kiscicámat mindjárt felfalják a bolhák! Milyen samponnal lehet fürdetni?

Figyelt kérdés
Másfél hónapos cicám anyukája elhagyta a nyakörvét, és bolhás lett, ő is, meg a kicsije is. Vettünk a felnőtt macskának ilyen bolha elleni cseppeket, amit a bundijába kell tenni, de a kicsinek még nem lehet. (2 hónapos koráig, és amíg egy kilós nem lesz, addig semmilyen bolha irtó szert nem kaphat, a doki szerint.) Erre a bolhák az anya cicából átmenekültek a kicsibe, így az anyacica tiszta, a kicsibe, meg csak úgy hemzsegnek a bolhák. Muszáj lenne megfürdetni, de milyen samponnal??? Nagyon kérlek titeket segítsetek, gyorsan! Előre köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 26. 20:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én Frontline-t használtam, bevált, mikor tele volt, és azóta sincsenek. Ezt félévente megismétled, nem lesz gond.

Van egy állat szer, Neostomosan, ampullában lehet kapni, azzal is szoktak fürdetni, de nagyon penetráns szaga van, nem ajánlom, hogy ilyen kicsi cicát fürdess vele, én a nagy macskámon kipróbáltam, egy napig kóválygott tőle, én meg tüsszögtem orrba-szájba, mikor mosdattam. Viszont kiváló bolhairtó szer, egy ampullát egy liter vízben feloldasz, spricnibe teszed, és végigspricceled vele a sarkokat, a cica fekhelyét, de csak jól szellőző helyen tedd. Ezzel egy időre letudhatod a bolhagondot.

Egyébként a dokinak igaza van, ezek mérgek, és a kicsi szervezetet megviselik.

2013. jún. 28. 12:48
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Voltunk állatgyógyszertárba, és csak kutyáknak volt bolhairtó sampon ezért babasamponnal megfürdettük, és rengeteg bolhát szedtünk ki belőle, és már alig van benne. Ma fogunk utána nézni még pár gyógyszernek, csak az a baj, hogy a cica nagyon rosszul viseli a fürdetést, pedig természetesen nagyon óvatosak vagyunk vele. Az utóbbi fürdetés után 3 órát aludt!
2013. jún. 28. 13:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Miért akarod mindenáron fürdetni?

Vegyél Frontlyne sprét és lefújod a kicsit, és nincs bolha.

2013. jún. 28. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!