Kezdőoldal » Állatok » Macskák » SOS! A kiscicámat mindjárt...

SOS! A kiscicámat mindjárt felfalják a bolhák! Milyen samponnal lehet fürdetni?

Figyelt kérdés
Másfél hónapos cicám anyukája elhagyta a nyakörvét, és bolhás lett, ő is, meg a kicsije is. Vettünk a felnőtt macskának ilyen bolha elleni cseppeket, amit a bundijába kell tenni, de a kicsinek még nem lehet. (2 hónapos koráig, és amíg egy kilós nem lesz, addig semmilyen bolha irtó szert nem kaphat, a doki szerint.) Erre a bolhák az anya cicából átmenekültek a kicsibe, így az anyacica tiszta, a kicsibe, meg csak úgy hemzsegnek a bolhák. Muszáj lenne megfürdetni, de milyen samponnal??? Nagyon kérlek titeket segítsetek, gyorsan! Előre köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 26. 20:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ez nem a legjobb de valamit lehet segìt:

[link]

2013. jún. 26. 20:26
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi a linket, de szerintem félreértetted a kérdést. A cica nem szobacica, és a cicából szeretném kiűzni nagyon gyorsan a bolhákat, mert szegénykém egész nap vakarózik.

Egyébként már tiszta vízben fürdettük, de csak annyit értünk el vele, hogy a bolhák nehezen tudtak mozogni a vizes szőrben, és így elcsíphettünk egyet-kettőt. Esetleg baba samponnal lehet fürdetni?

2013. jún. 26. 20:35
 3/13 anonim ***** válasza:
Az állatorvosunk azt mondta bármilyen sampon jó, szóval babasampon tuti megfelel, bár bolhairtós sampon jobb lenne, állatkereskedésben biztos kapsz ilyet, nálunk kutyáknak való van csak, de az jó cicára is. Amúgy nálunk már a 2 hetes cicákon is volt bolhanyakörv, mert a fürdetés után ugyanúgy visszamennek majd bele a bolhák sajnos. Persze megteheted azt is hogy minden nap átnézed a szőrét és kiszeded a bolhákat. A fekhelyét, meg mindent be kell szórni bolha elleni porral, stb.
2013. jún. 26. 21:40
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, majd utána nézek a bolha elleni samponnak, és megpróbálkozok a babasamponnal. Egyébként egy ilyen bolha elleni sampon mennyibe kerül? Viszont a bolhákat lehetetlen elfogni, hidd el próbáltam, nem is egyszer. És a plédje szőrös, és még szopja:), ezért nem lehet beporozni. Már volt cicánk, aki emiatt majdnem meghalt, de szerencsére aztán meggyógyult. Azóta még nyakörvet sem próbálok rátenni, amíg el nem éri a megfelelő kort, nehogy baj legyen.
2013. jún. 26. 21:52
 5/13 anonim ***** válasza:
A fekhelyét ki kellpucolni, magas hőmérsékleten kimosni, fertőtleníteni. Vagy egyszerűbb kicserélni a plédet egy újra.
2013. jún. 26. 23:49
 6/13 anonim ***** válasza:
A samponozás az egyetlen megoldás ebben a korban,viszont cselekedj,mert a bolháktól is lehet halál főleg egy ilyen pici szervezetben tudnak nagy kárt tenni.Az orvossal beszéld meg a kezelést és vegyél sampont rá.
2013. jún. 27. 08:04
 7/13 borcsi02 ***** válasza:
Igazából én azt hallottam erről, ilyen pici cicák esetében, hogy nem lehet megúszni azt a módszert, hogy fürdetés után nektek kell kiszedegetni kézzel a víztől belassult kóválygó bolhákat a szőréből. Ez ilyen pici cica esetében talán nem annyira nehéz, mert nem akkora a testfelület. Nekünk korábban egy üzletben a Panzi K.O. Komfort Sampont ajánlották cicákra, ami egy általános cicasampon, nincs tele erősebb szerekkel, amik árthatnának a cicának, de rá van írva, hogy segít eltávolítani a lerakódott bolhapetéket is, így ebben a helyzetben bolhapete szempontból is segíthet a cicádon. Viszont a hatóideje nem olyan jó, mint egy cseppentős szernek, csak egyszeri bolhátlanításra jó, így nem tudom,meddig adna védelmet és hogy mikor ugrálnának vissza belé a bolhák. Ezért a fekhelyét mindenképpen(!!!!!!) ki kell cserélni és fertőtleníteni, (ami egy nagyon magas hőfokú mosás is lehet, ha félsz a bolhaporok mérgező hatásától), akármennyire is szereti a cica, mert ott van a nagyobb gáz, tele van petével a takaró, és onnan kb 1 nap alatt vissza fogja fertőzni szegény cicát a sok kikelő bolha. Emellett vannak olyan bolhairtó spray-k, amik úgy vannak kifejlesztve, hogy nem mérgezőek melegvérűkre, tehát nem ártalmasak se emberre, se a cicádra, a korától függetlenül. Ezekkel nem a cicát, hanem a fekhelyét, a környezetét kell kezelni, miután kicseréltétek a takaróját (vagy kimostátok), alaposan le kell fújni a takarót, és a környezetét is, mehet bőven, teljesen át kell nedvesíteni a fekhelyet, majd megszárad, és jó pár hétig védelmet nyújt a meglévő és még pete állapotban lévő bolhák ellen. Ilyen a pumpás Biokill (200 ml-s kiszerelés 1300 Ft körül van) és az Insecticide 2000, ezekben elvileg ugyanaz a hatóanyag. Szerintem párhuzamosan érdemes csinálni a fürdetést és ezt az irtást, hogy ne léphessen fel újrafertőződés a környezetből. De ne halogasd, sürgősen csináld meg, mert iszonyatosan szenvedhet szegény cica és a bolhák rengeteg fertőzést hordozhatnak!:(
2013. jún. 27. 08:41
 8/13 borcsi02 ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy a sampon árára már nem emlékszem, csak hogy úgy 500-1000 között lehetett, de inkább lefelé kerekítve. És igen, nehéz a bolhákat száraz szőrből kiszedni, mert nagyon gyorsak, de amikor mi ezt a sampont használtuk, a vizes szőrből szépen ki lehetett szedegetni, mert el voltak kábulva, és amúgy sem tudtak úgy közlekedni, mint száraz környezetben. De mivel az idő sürget, szerintem nyugodtan próbálkozz sima babasamponnal, nem kell extra samponok után rohangálni, a hangsúlyt inkább a bolhairtó cuccokra helyezd, mert azokat nem igazán lehet kiváltani egyszerűbb házi szerekkel.
2013. jún. 27. 08:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha másfél hónapos, akkor már lehet neki rakni bolha nyakörvet. A kisállat kereskedésben azt mondták nekem, hogy 6 hetes kortól lehet. Én kb. 1 éves macskának vettem most mert nagyon szedte össze a kullancsokat. Bevált, bolhák terén is. Előtte még is meg kellene fürdetni, mert a nyakörv csak véd a bolháktól, nem írtja őket.De mégis,ha nyakörvnél döntesz, azért kérdezd meg a boltost biztonság kedvéből, hogy már használhat-e másfél hónapos cica nyakörvet. Amikor már nagyobb lesz a cica, akkor a fürdetést és a csepegtetést is használd egyszerre! Először megfürdeted a cicust, majd csepegtetsz, én úgy hallottam, hogy csak így hatásos. Remélem tudtam segíteni...Jó egészséget a cicusnak!
2013. jún. 27. 11:57
 10/13 anonim ***** válasza:
A Frontlyne spré használható rá.
2013. jún. 27. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!