A cicám (sima házimacska) 2 éves, lány cica, és még egyszer sem szült. Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
2013. jún. 26. 20:02
11/14 anonim válasza:
Már ne haragudj kedves kérdező de mit csinálsz x év múlva amikor a cicádnak a kölykei is elkezdenek majd kiscicákat hordani haza? Először születik 4 cica, abból - ha szerencséd van - kettő lány. A két lány is lekölykezik 4-4 cicát. Közben az anyamacska is.... Szóval szerintem ne akarj még több macskát, van elég így is!
12/14 anonim válasza:
Szóval neked nem gond évente 6-8 kiscicát felnevelni, beoltani, féregteleníteni, bolhátlanítani, ha nem adj isten baja lesz és tízezrekért állatorvoshoz vinni.
Mellesleg a nőstény cicának fáj a közösülés, meg az sem jó, ha évente 1-2szer szül, mert iszonyat leterheli a szervezetét.
Na meg nem úgy van, hogy 4-5 cicának hirtelen gazdija lesz....
Végül is azt csinálsz amit akarsz, nem velünk cseszel ki, hanem a hőn szeretett macskáddal, meg a a leendő kölykeivel. Ha szerencséje van a cicádnak, akkor meddő.
13/14 anonim válasza:
Nem láttad,hogy írta,hogy szétosztaná a kölyköket? De am. én sem értem... Egy macskának akár 5 kölyke is lehet. Ráadásul egy macska évente kétszer is szülhet. Az már lehet tíz macska is. Ráadásul ez a cica jövőre is ugyan így szülni fog. Biztos vagy abban, hogy majd a következő szezonban és majd azután is lesznek embereid,akiknek odaadhatod a cicákat?? Egyébként én is helyeslem az ivartalanítást. A cica sokkal egészségesebb lesz, hiszen egy alom felnevelése közben rengeteg vitamint veszt, és nagyon sovány is lesz, és ezekhez,hogy újra összeszedje magát sok idő kell. Ráadásul aztán megint hasas lesz, és egyből megint ott van ahonnan elindult. Most már remélem érted,hogy egy lány macska nagyon elfárad élete során. Ivartalanítás után nem lesznek többé kölykei, így kiegyensúlyozottabb lesz, és ezzel meg nő az esélye annak,hogy tovább éljen, mint egy olyan macska, ami nincs ivartalanítva. Ráadásul neked se kell azon agyalnod,hogy mi legyen a kölykökkel.Szóval, ezzel arra akarok kilyukadni,hogy, ha te végig gondoltad azt,hogy bármikor megtalálsz olyan embereket, akiknek kell kiscica,akkor ne ivartalanítsd. De pár év múlva, mikor már nem kell senkinek, (egyébként sajnos most se kell nagyon, mert már majdnem minden családnál van legalább 1 macska), akkor már arra kényszerülsz majd,hogy megtartsd ezeket a cicákat, amiknek majd újra lesznek kölykei, és pár év alatt rengeteg össze gyűlhet így. Ezeknek a kölyköknek, akkor is enniük kell és ez már több 10000 ft-ba kerül, mert nem tudsz annyi macskának már csak ételmaradékot adni. Szóval most jobban jársz, ha pár ezerért ivartalanítod, mint majd később ez legyen...Csak gondolj bele! Bocsi,hogy ennyit írtam, de remélem te is jót akarsz a cicusodnak, és megteszed ezt a lépést!
14/14 anonim válasza:
Fúúú, akkor te nagyon gazdag ember lehetsz... Nem probléma neked évente 10-20-30 kölyköt etetni, oltatni, féreghajtatni, helyet teremteni nekik? Te erre rá tudsz szánni több tíz-százezreket? Mit dolgozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!