Egyébként a húst egy nagy vágóhídon vásároltam. Nem tudom, h ez lényeges e.
2013. jún. 25. 11:31
2/10 anonim válasza:
Ha sertésbelsőséget vagy húst adsz a cicának, figyelj oda rá, hogy alaposan meg legyen főzve/sütve, nyersen semmiképp ne add! Ugyanis előfordulhat benne egy vírus, ami a sertést nem betegíti meg, de a macskákra nézve halálos (ez az Aujeszki-vírus), és sajnos az sem garancia rá, hogy a vágóhídi húsban ne lenne benne, mert tudtommal ezt nem szokták ellenőrizni (mert emberre nem veszélyes). Én igazából nem merek sertéshúst vagy belsőséget semmilyen formában macskának adni (ha belegondolsz, egyik macska- vagy kutyatáp sem készül sertéshúsból. Inkább vegyél neki csirkebelsőséget, csirkehúst, esetleg pulykát, bár az azért jóval drágább, de akár marhát, kacsát, bárányt is kaphat. Valaki nyersen adja a csirkebelsőséget, valaki megfőzi, én inkább mindent megfőzök, mert sosem lehet tudni, hogy milyen parazitákkal és más kórokozókkal van tele a hús (ezek a hőkezelés hatására elpusztulnak. Én mondjuk csak kiegészítésnek szoktam egy kis csirkehúst főzni a táp mellett.
2013. jún. 25. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Azt még hozzátenném, hogy ha húst eszik a cica, mindenképpen kell még hozzá valamilyen kiegészítés, pl. rizs vagy főtt krumpli, és nem árt, ha adsz még neki cicáknak való ásványi anyag- és vitaminkiegészítőt, mert ezek közül nem minden van meg a húsban. Vannak egyébként kifejezetten cicáknak receptek, amit el lehet készíteni, de ha azt akarja az ember, hogy minden benne legyen, amire a macskának szüksége van, akkor elég sok hozzávaló kell hozzá, és sokáig el lehet vele bíbelődni. Én ezért állok inkább a táp pártján, abban megvan minden, ami a macskának kell, és ha jó igazán jó minőségű, akkor azt nagy szakértelemmel készítik el a cicák igényeire szabva.
2013. jún. 25. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudok ezekről a vírusokról... Csak annyira sokan mondták, h évek óta ilyesmivel etetik a cicákat.. Csak jól meg kell főzni.
Felvágtam apróra, és lobogó vízben főztem vagy 15 percig. Elvileg 100 fokon pár perc alatt elhal minden mikroorganizmus, parazita.
2013. jún. 25. 12:07
5/10 A kérdező kommentje:
Én issok féle tápot próbáltam már.. Úgy gondoltam, h ezt keverném nekik egy jobb minőségű konzerves cicatáppal. Plusz ropogtatnj josera classicot kapnK.
2013. jún. 25. 12:08
6/10 anonim válasza:
Az enyémek is így eszik,megfőzve konzervvel,vagy egy kis főtt rizzsel.Én sertésmájat is szoktam főzni nekik,szeretik azt is.A kutyáim is ezt eszik,még néha keverek hozzá a macsekoknak egy kis farhátról leszedett husit is.
2013. jún. 25. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 A kérdező kommentje:
És te mennyiideigszoktad főzni?
2013. jún. 25. 13:18
8/10 A kérdező kommentje:
Egyébként most főztem nekik egy adagot, kb 15 percig főtt ..
Imádják a cicák:) bejött nekik nagyon.
Csak szeretém, ha biztos jól lenne hőkezelve..
2013. jún. 25. 13:24
9/10 anonim válasza:
15 perc elég neki nyugi:-)
Ha viszont marha lépet, vagy májat veszel azt nyersen is adhatod.
2013. jún. 25. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Én úgy szoktam kipróbálni megfőtt-e,hogy egy vastagabb részbe villát szúrok,ha nem jön ki vér belőle,akkor jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!