Macska gazdik, mit szóltok a cicusotokhoz?
az a helyzet, hogy eredetileg, úgy volt, hogy kutyám lesz.DE a jövőben naponta 8-9 órát lenne egyedül, és én nem akarom, hogy szenvedjen.A 8-9 óra nem teljesen biztos, csak lehet.
11 éves vagyok, és most elkezdtünk gondolkodni egy cicán.Tudom, hogy neki sem jó a magány, de jobban bírja.Arra lennék kíváncsi, hogyhogy jöttök ki vele, milyen a jelleme, a körmét hogy kell vágni, mennyire ragaszkodó?... Előre is köszönöm!
Én is mentett macskát javasolnék, mégpedig azért, mert nincsen ragaszkodóbb, és hálásabb egy jó helyre került állatnál. Arról nem is beszélve, hogy még jót is teszel vele :)
Voltak már ilyen tapasztalataim, volt 5 éves utcáról befogadott cicám, le sem bírtam vakarni magamról, előbb túrta ki a férjem mellőlem mint hogy ne mellettem aludjon :)
Viszont ilyen idősen volt már neki pár nagyon idegesítő rossz szokása, azoktól sajnos nem tudtunk megszabadulni.
De jó példa a kis "vérhörim" is. Egy hozzánemértő őrült nőtől hoztam el, szerencsétlen idegbeteg volt, mindentől megijedt és harapott. Egy hét alatt kézhez szokott, onnantól kezdve bárhol kitehettem a ketrecből, magától visszajött hozzám ha megunta a sétát :D
Tehát én amondó vagyok, ha ragaszkodó cicát szeretnél, ez a legjobb megoldás.
Persze az is jó ha kölyökcicát fogadsz be, de mivel keveset tudsz vele lenni, elég nagy az esélye hogy önállóbb lesz, nem bújós.
Nagyon ragaszkodó tud lenni egy macska! Nekem volt egy kutyám és egy macskám, kimentem egy évre külföldre és amikor hazajöttem, a macska jobban örült nekem, mint a kutya. Aztán mikor ez a macska elpusztult, lett helyette egy másik, az meg mindig elkísért a buszmegállóig, vagy a boltba és amíg vásároltam, az ajtóban ült és várt:-) Lassie labdába sem rúghat mellette:-)
Mindketten kinti macskák voltak, amíg dolgozni voltunk, addig kint heverésztek, csavarogtak, napi 2-3 órát engedtem csak be őket, vagy mentem ki hozzájuk. Fürdés, körömvágás soha nem volt, csak bolhaírtót vettem nekik mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!