A macskám mostanában iszonyat gyorsan veszi a levegőt, mi lehet a baja?
uristen....
Melege van annak a "szerencsétlennek". :D
Szerintem ne irányítsd rá a ventillaátort, mert be fog gyulladni a szeme..
Elhiszem:) h jót szerretnél neki, de lássuk be, még az emberek közül is sokan érzékenyek a ventillátorra.
Inkább adj neki mindig friss vizet, és hagyd, h behúzódjon egy a lakásban lévő hűvösebb részre. :)
Melege van. Az enyémek szabályosan lihegnek...
Életkedvük nulla, egész nap csak heverésznek a szekrény alatt, vagy az étkező legeldugottabb sarkában.
Le van terítve az előtérben egy hidegvizes rongy, sokszor azon hemperegnek, és ettől ideig-óráig jobb a közérzetük.
Ha állandóan így lélegzik, akkor az nyilván nem jó jel, mert nagy valószínűséggel a melegtől lehet, és olyan környezetet kéne teremteni, ami enyhülést adhatna neki.
Nem tiszta, hogy benti vagy kijárós macska.
Mert nálunk is ugyanez van, azzal a különbséggel, hogy amikor kint megelégelték a forróságot, akkor szoktak berohanni, kifeküdni a hideg kőre, és ezeket a tüneteket produkálni, de ez kb 5 percen belül elmúlik, amikor láthatóan lehűtötték magukat.
Szerintem nagyon(!) jó ötlet a vizes rongy, törülköző leterítése, ahogy előttem írták, mert a cicák amúgy is előszeretettel hűtik magukat felmosás közben a padlón (legalábbis nálunk), bár a vizet más formában annyira nem szeretik.
Szerintem próbálkozz meg a fentebb ajánlott módszerekkel, és ha mégsem javul a helyzet, akkor jöhet a doki, bár szerintem ebben a helyzetben a meleg okozza a gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!