Bolhás a cicám és már mindent kipróbáltam de még mindig az. Mit tehetnék? .
Az előttem válaszoló által írt tanács nagyon fontos!!!!
Kezelni kell közvetlenül a cicát is, de a környezetét ugyanennyire fontos megtisztítani, fertőtleníteni, mert oda szóródnak el a bolhák petéi, amik egy hét alatt kikelve újrafertőzik a macskát ( a kis dögök 90 %-ban nem a cicán, hanem a környezetében rejtőznek). Nem tudhatjuk biztosra, de feltehetőleg ez is lehet az oka annak, hogy nem működtek nálatok az egyébként hatásos kezelések.
Vegyetek bolhairtó spray-t, ezek közül ami megbízható: Biokill, vagy Insecticide 2000, ezeket a cica fekhelyére és környezetére kell fújni, a biztonság kedvéért pár naponta megismételve, a bennük lévő anyagok késleltetett hatásúak, vagyis elvileg 4 héten át folyamatosan pusztítják a kikelő bolhákat, és persze egy nap után a már kifejlett példányokat.
Nem árt minél nagyobb területen elvégezni ezt az irtást, mert ki tudja, hol szórt el a cica bolhákat a lakásban, nem biztos, hogy csak a fekhelyén. A fújkálást nagyon alaposan kell csinálni, előtte porszívózni, és persze a porzsákba is fújni a szerből, hogy a felszippantott bolhák se éljék túl. A szer használata után nem szabad felmosni, (inkább előtte), mert így tudja kifejteni a hatását.
Az utolsó válaszadónak köszönöm szépen,hogy ennyire hülyének néz.. csak tudod nem értem,hogy miközben anyum 2 naponta mindent kiporszívózik még a bútorokat is és rendszeresen kimossa a cicák pokrócait még is csak az enyém a bolhás..de ezek szerint neked abból a mondatrészletemből,h az anyukámé nem bolhás egyből arra következtettél,h nem fogom/fogjuk a környezetét megfelelő módon kezelni.
Használtam bolhairtó sprayt(panzi piret-et) a bútorokon és a szőnyegeken is...
Azért annyira én sem vagyok hanyag,hogy a környezetét ne kezeljem le....
A 6-os válaszoló pedig szégyellheti magát a modora miatt!!
Valószínűleg eljutott a kérdező agyáig, h felrtőtleníteni kell a helyet is... Csak tett egy megjegyzést az anyukája cicájával kapcsolatban.
Szerintem itt az okozta a félreértést, hogy nem volt tiszta a dolog, hogy együtt élsz-e anyukáddal és a macskájával. Azért mégis lehet valami, ami miatt a te cicádnál nem működik rendesen a kezelés. Amúgy nem kizárt, hogy anyukád cicája is bolhás (csak nem vettétek még észre), vagy később lesz az, mert "elkapja" a tiedtől.
Vagy nem egyszerre, egy időben lettek cseppentve a cicák, és ezért nem alakult ki időben a megfelelő védelem a tiédnél.
Amúgy az igazat megvallva, a Panzi Piretről én még nem hallottam ódákat zengeni senkitől, ilyen esetekben nem ez a befutó szer, de ahogy gondolod, bár megérnének egy próbát az általam javasolt szerek is.
Amúgy a sima porszívózás és mosás nem érnek semmit a megbújó bolhák ellen. Nem vonom kétségbe a takarítási, fertőtlenítési rutinotokat, de ezt jó, ha tudod.
Amúgy sokan mondják, hogy a Frontline már nem annyira jó, mint régen, mert ezek a kis dög bolhák iszonyatosan hamar immunissá válnak rá, ezért kifejlesztettek egy újabb verziót Frontline-ban, de érdemes az Advocate cseppel is próbálkozni.
Köszönöm szépen a tanácsokat.
A bolhairtó sprayt a boltban ajánlották.
Kipróbálom a cicumnál a másik cseppet hátha hat majd valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!