Hogyan szoktassam le a karmolásról?
Figyelt kérdés
A cicát a gazdija 6 hetes korában sózta rám, azóta velem van. Játszik, de úgy, hogy véresre karmol, ha meg megpöckölöm, hogy érezze, ez nekem fáj, inkább támad, erősebben karmol. Ma reggel arra ébredtem, hogy belémkarmol. Párom elment, macska meg beszökött, és az arcomba kapott, 3 véres csík van rajta. Hogyan szoktassam le erről? most olyan 10 hetes lehet. Segítene valaki?2013. jún. 18. 08:23
1/5 anonim válasza:
Kaparófát vegyél neki és csukd be az ajtót mikor alszotok, hogy több ilyen ne forduljon elő. És először inkább ne simogasd, hanem játssz vele egy kisebb cicalabdával vagy lógass egy gombot vagy gyűrt újságpapír le cérnáról, madzagról, vagy damilról. Nagyobb korában már szerintem erről leszokik. Lassan vedd fel majd az öledbe és úgy simogasd. Ha majd még akkor is félni fogsz a karmolástól, tegyél egy párnát is az öledbe
2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm. A papír lelógatást csinltam, nem játszik vele. egy fiolába tettem gyöngyöt, lezártam, azt szokta pofozgatni, de ugyanúgy támad engem is. Kaparófa van neki
2013. jún. 18. 10:13
3/5 anonim válasza:
Az enyém is ilyen volt, nagykorára leszokik :) Addig meg ki kellett bírni, rászóltam sokszor, meg ha karmolt leraktam a talajra, és az volt a buntetés :)
4/5 anonim válasza:
az enyémek egy hete lettek 2 hónaposak, és ők ráadásul ketten is vannak. Mondjuk így tudnak kergetőzni stb de nekem meg a falamat kaparják. A nagyobbik cicám amelyik már van 1.5 éves na az volt kölyök korában ilyen vérengzős vadállat, hogy karmolt jobbra balra, de nekem az bevált nála, hogy estig hagytam játszani, ha karmolt arrébb rugdostam de csak finomat. Majd krep papírt dobtam le neki amivel játszott, és este bezártam a kaparófa egyik dobozába, eleinte nem tetszett neki de így kialakult nála egy olyan élet stílus, hogy este 11 fele márpedig aludni fog. 1 hónapig mindennap ezt megcsináltam utána nem volt vele probléma. Reggel 6 fele nyávogni kezdett, akkor kiengedtem, evett, ivott, elvégezte a dolgát és tovább aludt velem 9-ig. Próbált ki azt, hogy este egy bizonyos időben ha nem akarod bezárni, hogy a háló szobába nem fogod beengedni.
5/5 anonim válasza:
Szorítsd meg, de csak egy kicsit a grabancánál, ahol az anyja is felveszi, olyankor lemerevedik, hogy mi van, és abbahagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!