Mi baja lehet a cicámnak?
A félénk macskák 90%-a azért fél, mert a születésük utáni hetekben nem következett be az a szocializációs folyamat, amely lehetővé tenné számukra az emberekkel való félelemmentes együttélést. Számos megfigyelés támasztja alá azt, hogy azok a macskák, amelyeket születésük után röviddel és azt követően is rendszeresen kézbe fognak, az emberek iránt bizalommal bíró felnőttekké növik ki magukat. Sőt, az is jelentősen növeli az emberek iránti bizalmat, ha az anyaállat emberek és az őket körülvevő zajok között él, hiszen az anyaállat méhében növekvő kölykök még embrionális korukban hozzászoknak ezekhez.
Azért kíváncsi lennék, hogy van-e a háznál gyerek. Ők néha óhatatlanul tesznek olyat, ami a macskákban ellenérzést váltanak ki. A kölyökkori lelki traumát elég nehéz legyűrniük és rengeteg türelem kell hozzá.
Nekem egy kandúrom nem akart engem elfogadni. Hosszú évekbe tellett, mire teljesen hozzám szokott és ma már elvárja, hogy kényeztessem. Nem szabad erőltetni, hiszen a macskák rettenetesen érzékenyek minden megnyilvánulásunkra.
A szeretet és kitartás azonban előbb-utóbb meghozza gyümölcsét
A macskák egyéniségek. Még nem láttam két egyformát, pedig elég rég foglalkozok velük. Az biztos, hogy rengeteg türelem kell egy félénk cicához, de hidd el megéri! :)
Próbáld a kajáját közelebb tenni magadhoz és várj. Előbb utóbb lesz annyira éhes, hogy odamerészkedik. Egy idő múlva, amikor már határozottan megy a kajához, ismét közelebb teheted magadhoz. Így apránként megszokja a jelenlétedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!