Ugye nem baj, ha a 12 hetes cicámnak levágtam kicsit a körmét?
Nem kellett volna.A cica az karmol,ezzel számolni kell,maximum,ha látjuk,hogy kicsit vadul a játékban,akkor hagyjuk békén egy ideig.
Lehet játékosan is tantítgatni őt,nem kell beleavatkozni a természetbe. Légyszi,ilyet többet NE csinálj!
Van, aki vágja a körmüket, én nem tettem, mert kinti-benti cicum volt. Vannak ilyen-olyan vélemények róla, nem tiszta szabad-e, kell-e... Nyilván az, hogy beleavatkozol a természet rendjébe nem egy nyomós érv, már csak azért is, mert célszerű ivartalanítani is, az pedig szintén beavatkozás azért... :)
A gond mással van ebben az esetben. A cicák karmolászva játszanak, tudnak sebeket ejteni, amíg kicsi addig ez nem zavaró, viszont egy nagyobb macsek már tud durvulni. Kölyök korában le kell róla szoktatni, mert ő nem érti meg, hogy "már nem vagy kicsi és cuki és fáj, ha karmolsz". Nem tudom mióta van veled... Normális esetben az anyja illetve tesói/társai tanítanák rá, hogy nem szabad karmolni, most ez a te feladatod. :) Ha karmol vedd el a kezed és ignoráld kicsit, érteni fogja, hogy ha karmol abbamarad a játék. Én elrontottam az első cicámnál, lehetetlen volt sütőkesztyű és pulcsi nélkül játszani vele... a többi cicám viszont (akik már voltak nevelve ugye :)) mindig visszahúzta a karmát, ha hozzáért a kezemhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!