Mi baja a cicámnak?
Érdekes vita ez az ivartalanításról pro és kontra. Nem tudom a kérdező hol él és milyen kiterjedt az ismeretségi köre, de nekem biztosan megoldhatatlan lenne évente két alomnyi kiscicát felelős, jó gazdához adni, mert a kutyának nem kell ennyi macska! Egyszer kellett az anyósom két "fölösleges" kismacskáját elajándékoznom, hát az se volt egyszerű. Olyan helyre meg nem engedné a lelkiismeretem odaadni amiről nem tudok semmit, csak vigyék már el...
Ez az egyik része a dolognak, a másik hogy az ivartalanítás nem csak a szaporulat megfékezése céljából fontos hanem a macska egészsége szempontjából is. Köztudott hogy az ivaros macskák rövidebb ideig élnek, jóval több egészségügyi kockázatnak vannak kitéve ivartalan társaiknál. A gyógyíthatatlan betegségeket is javarészt ivaros macskák terjesztik.
Az a teória, hogy ha minden felelős állattartó ivartalaníttatna akkor nem lenne kismacska röhejes. Ha mondjuk a macskatartók 90%-a ivartalaníttatná a macskáját (amit sajnos sosem fogunk elérni), még akkor is lenne elég kismacska minden ember számára.
Summa summárum nekem az a véleményem hogy az ivartalanítás alapvető és természetes kellene legyen minden macskatartó számára aki nem hivatalosan foglalkozik tenyésztéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!