Kiscicáink születtek, mit tegyek? (Lent)
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Kiskoromtól fogva volt cicám, de mindig 3 hónapos korukban kerültek hozzám.
Most van egy mamacicánk, aki ma 3 kicsit szült.
A szekrényre, egy polcra helyezkedett el, a dvd-k elé.
Mit tehetek, hogy ne legyen baj? Csináljak egy dobozt nekik, amibe bebújhatnak?
A történet előzménye, hogy tavaly nyáron egy kiscica született, akit a mama folyton vitt magával, de a konyhaszekrényre és a párkányra is. A kiscica kétszer leesett, sajnos nem maradt életben.
Nem akarok beleavatkozni, de hogy óvhatom meg a kicsiket mégis?
Köszönöm szépen.
Nyugodtan avatkozz be, ez tévhit, hogy nem lehet. Normális macska hagyja, hogy foglalkozzanak a kölykeivel. Én például arra voltam kényszerítve, hogy kulcsra zárva tartsam a macskákat, mert az anyamacska tudott ajtót nyitni és felvitte a padlásra a kölyköket akik teljesen vadak lettek a sötétben, olyan sokáig voltak ott.
De viszont egyáltalán nem szerencés hagyni, hogy szüljön a macska. Neki nem igazán jó. És mit csinálsz ha jövőre (vagy még idén) ötöt szül vagy tizet?
Ez nagyon függ attól, hogy milyen a macska, mennyire szeret emberek közelében lenni. Amikor nálunk kölykök születtek, próbáltam nyugis helyre költöztetni, de az anyamacska nem fogadta el, mindenáron a közelünkben akart lenni, visszahordta a kölyköket.
Szóval keresni kellene egy olyan helyet (kibélelt dobozt, nem feltétlenül kell, hogy fedeles legyen), amit ő is elfogad. :)
Nos, megcsináltam a dobozt, már benne is vannak, összebújtak.
Mennyire bízik bennem? Hagyta, hogy hozzájuk érjek, korábban a kicsikét az ágyunkba hozta, ott etette, ott aludtak.
Köszönöm az ötleteket, mindenkinek ment a zöld kéz.
Szép napot nektek :)
Na igen, nálunk is így volt, hogy nagyon szüksége volt az anyacicának a törődésre. Olyannyira, hogy addig nem is volt hajlandó megszülni, amíg nem ültünk ott mellette, és nem simogattuk a hasát. Aztán meg egész nap az ágyon voltak a kiscicák, és csak éjszakára voltak a dobozban. De kora hajnalban, mikor már pirkadt mindig felhordta őket egyesével a fejünkhöz, aztán melléjük feküdt nagy büszkén, hogy nézzétek csak a babáimat.
Bennünk ennyire megbízott a lánycicánk, azóta már ivartalanítva lett, szóval több kiscica már nem lesz az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!