érdemes macskát tartani egy 39 m2-es lakásban?
Nekünk 35 m2-es lakásban van egy 4 hetes kiscica.Nagyon jól elvan itt. :)
Mivel 2 hetes korától van nálunk,nekünk kicsit sokba került.Venni kellett neki macskahordót,mert utazni is fogtálkát,amiből eszik és iszik,almot,alomtálcát.Mivel kicsi neki anyatejpótló is kellett,cumisüveg.
2 hetesen elvittük,kapott 2 injekciót és féreghajtót az volt összesen 3200 Ft.
A kaja,meg hát amennyit szánsz rá.Mi most anyatejpótlózzuk és bébimacskakaját kap. :)
Nekem 2 macskám van 36 nm-en, és nagyon jól elvannak. Az eltartásuk kb 10 000 Ft./fő/hó. Ha nem történik valami rendkívüli esemény. Egy teljes oltási program kijön úgy 8 000 Ft-ból. Ivartalanítás 15 000 Ft. Ha bármilyen baleset vagy betegség éri, akkor súlyos pénzeket lehet otthagyni a dokinál. Pl. az enyémnek most meg kellett műteni a lábát, utókezeléssel együtt 80 00 Ft....
Ha anyád allergiás, akkor viszont ne tarts macskát, mert a szobádba bezárva mégsem tarthatod...
a szobádba bezárva nem tarthatod mert az legjobb esetedben a 39 nm negyede és az nem valami sok.
Meg egyhelyen nem eszik/alszik/kakil tehát az nemjó. Meg az allergén anyagok a bőrén vannak hozzádbújik te kimész máris kivitted.
Az első vagyok.
Annyit szeretnék még hozzáfűzni,hogy én ismerek olyat aki allergiás a cicákra és mégis van neki 5 darab.
Igaz, hogy ő kertes házba lakik, de jönnek mennek a cicák, éjszakára bent vannak.
Egy szobába bent tartani nem, hogy nem jó a cicának, de nem is kivitelezhető /tuti ki fog osonni/
Érdemes lenne utána nézned mivel is jár egy ilyen cica allergia, mert azt én sem tudom, lehet, hogy elég lesz, ha csak anyukád nem simogatja, ölelgeti stb.
Az első vagyok.
Igen az orvosi költségek elég drágák./műtétek több 10000-ek/
Létezik cica biztosítás a legolcsóbb 1000Ft/hó az Aegonnál.
Azt hiszem elég infót kaptál :)
Nekem 2 "volt" kandúrom van.
39 nm-es panelban lakom.
Az egész lakás a rendelkezésükre áll, de megcsináltam az erkélyt is (macskahálóhal lezártam, mert a 11. emeletről nem jó leesni, még egy cicának sem.)
Különben azért vannak ketten, mert így egymással is játszhatnak.
Én a regeli, déli, esti alvásuk után is játszom velük.
Ha le tudom fárasztani őket, megvolt a mozgásigényük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!