Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kb.7 hetes kiscicámnak megy...

Emi13 kérdése:

A kb.7 hetes kiscicámnak megy a hasa pár napja és most meg már véres is volt. Mit lehetne tenni? Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Tejet kap,tejbe áztatott kenyeret és junior száraz tápot.(Olvastam,hogy nem szabadna neki tejet adni,de a barátnőmék is azt adtak neki és semmi baja nem volt.Most nagyon megijedtem és kicseréltem a tejet vízre,de azt meg nem akarja meginni.)Féreghajtót még nem kapott,már akartam venni de a kisállat bolt már be van zárva majdnem 1 hete :/

2013. jún. 6. 19:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Egyébként elvisszük akkor állatorvoshoz,csak gondoltam megkérdezem lehetne e valamit tenni az állatorvoson kívül,mert eddig csak hörcsögöm volt és még soha nem voltam állatorvosnál.Vinnem kell székletmintát is? :/
2013. jún. 7. 15:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze...

Tegyük fel elhiszem, hogy most szerencséd van.

És ha legközelebb nincs? Véres hasmenés után egy napon belül elpusztulhat szerencsétlen cica. Te meg még itt tépelődnél, hogy nincs kedved állatorvoshoz vinni, mire már rég kilehelte a lelkét.

Esküszöm pszichológiai teszthez kötném az állattartást...

2013. jún. 7. 15:33
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal irány az állatorvos! Ezért ne várd meg, hogy kinyisson egy kisállatos bolt vagy állatpatika, egyébként szerintem ez valamilyen kezeletlen parazita/féreg. Azt is nézd meg, nem bolhás-e, mert az is egy féregfajta köztigazdája és az nagyon durva tud lenni, saját hasonkorú cicámmal is most ezzel küzdünk, de ez lehet más is.
2013. jún. 7. 15:49
 14/20 anonim ***** válasza:

Tejtől lehet. De akár egy parazita is.

Tejet ne adj neki SOHA.

2013. jún. 7. 20:56
 15/20 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok...

Állatorvoshoz vinni gyorsan!

(Amúgy egy véres széklet NAGY BAJ, miért nem rohantál vele az orvoshoz?! És mi van akkor, ha elpusztul?!)

2013. jún. 7. 20:57
 16/20 A kérdező kommentje:
Lehet hogy csak a tejtől volt,mert most már nem megy a hasa és nem is véres meg azt olvastam,hogy ez valószínűleg hematochezia,mert a székletben piros,friss vér volt és az nem olyan súlyos mint a macska melénia amikor a széklet ilyen fekete,zsíros mert vérrögök találhatók benne meg máshol is azt olvastam ,hogy amikor csak egyszer fordul elő akkor nem kell nagyon megijedni.
2013. jún. 8. 08:50
 17/20 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm a válaszokat.
2013. jún. 8. 08:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Először is, az nem melénia, hanem meléna. És annyi a különbség a kettő között, hogyha piros, friss vér van a székletében, akkor az alsóbb bélszakaszokban van a vérzés (így a vastagbélben, végbéltájékon), ha pedig fekete (ez a meléna), akkor már meg van emésztve, így ez a gyomor vagy a vékonybél vérzése miatt jelentkezik. Paraziták (köztük a férgek is) mind a kettőt tudják okozni. A tejtől maxiumum hasmenése lesz, de véreznie attól nem kellene. Úgyhogy ha már állatorvoshoz nem viszed, legalább féreghajtót vegyél neki, az istenért.
2013. jún. 8. 09:40
 19/20 A kérdező kommentje:
Azt természetesen kapni fog.
2013. jún. 8. 10:13
 20/20 anonim ***** válasza:
Ugy szeretem az olyat mikor az emberek játszák az állatdokit és probálnak rájöni mi miért volt.... Én azért elviném még igyis orvoshoz hogy azért vizsgálja már meg...Én a multhéten találtam két kidobot kiscicát vitem is öket gondolkodás nélkül dokihoz ... nem vaciláltam hogy vigyem e öket....
2013. jún. 8. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!