Mit gondoltok, ezek fajtatiszta perzsák?
Tiszta perzsaként árulja őket a mostani gazdijuk, 18eFt-ért.
Azt állítja hogy az apa himalája perzsa, az anya perzsa.
Engem leginkább a fehér kiscica érdekel, de szerintem nem tiszta perzsák.
Nagy, szép dús a bundájuk,de a félperzsa macskámnak 3szor ekkora a farkán a szőr mint ezeknek a cicáknak.
Szerintetek?
Egészség=tesztek felmutatása.Himalája és a perzsa nem keverék abból lesznek a cpc-s perzsák.
A lényeg abban van,hogy ha nincs törzskönyv akkor aztán mamut is lehet,nem tudja bizonyítani a fajtatisztaságot.
A szemszín pedig változik a korral.
Szerelem,igen,de ezért a szerelemért ne kérjen pénzt ha nincs oltva se.
Mi az a cpc? Valami számítógépes akármit dob ki rá a Google...
Én nem értek hozzá, okoskodni sem akarok, de elolvastam pár tenyésztő írását. És ezek után megvan a véleményem a tesztekről is. Plusz most már van nagyon pici tapasztalatom a tenyésztőkről is. Most mondjam azt, hogy szinte szerencse kell hozzá, hogy egy tisztességes, korrekt helyet találjunk. Én már kezdem azt hinni, hogy szerencse dolga az egész. Nem vagyok rá büszke, csak egy példa, hogy az egyik cicám "szaporítótól" van és a cica egészséges és teljesen rendben van. Volt egy betegsége, elkapott valami vírust és emiatt vértesztje is volt. Ott sem volt semmi pozitív vagy kiugró eltérés, szóval tényleg egészséges. És magán viseli a fajta jellegzetességeit, innentől nekem már nem számít a törzskönyv.
Persze, hogy itt nem is a fajtatisztaságról van szó, mivel 18 eFt-ért nem tudna egy tenyésztő cicát adni.
A másik cica szemszíne más, szóval azért gondoltam...
Hát igen, azt nem tudni, hogy ők vannak-e oltva (remélhetőleg féregtelenítve igen).
Én azért írtam ide, mert tapasztaltam azóta dolgokat és nem bántam meg, hogy megvettem a kedvencem ott, ahol.
CPC colorpoint génhordozó.
Tesztek,igen...a fertőzökre jó ha van,de semmit se érnek,hiszen miután kiszakad a megszokott helyről a cica onnantől a tenyésztő se tudja kivel vagy mivel érintkezik.
Viszont vannak fajtaspecifikus öröklődő betegségek amikre kötelező lenne dns tesztet csináltatni.
A törzskönyv arra is szolgál,hogy pl ne egy olyan cicát vegyél magadhoz aki testvér párosításból született.
Kevesen vannak akik utánaolvasnak a dolgoknak és fontos számukra az is,hogy honnan és hogyan nőtt fel a cica,hisz ez meghatározó az első hónapokban.
Mondanám,hogy mutatok szép perzsát,de egoista dolog lenne a saját cicámat berakni :D Kinek ez,kinek az tetszik,de a tenyésztői elveknek egyezni kellene.
De abban maximálisan igazad van,hogy nagy szerencse is kell.
Köszönöm a korrekt válaszod. :) Szerintem te normális (tenyésztő) lehetsz és engem érdekelne a szép perzsa, mármint képen, mert nekem elég az én két cicám. Amúgy féltem, hogy olyan választ kapok, hogy... persze nem értettem volna, de itt vannak olyan emberek. Sajnos azt hiszem engem is szépen átvertek, bár nem igazán értem, hogy ez mire jó. Ugye már én is "jókislány" akartam lenni és a 2. cicám "tenyésztőtől"(?) van. Mivel nem vagyok az a nagyon szigorú, hanem "első látásra szerelem" volt így azt hiszem bevettem, hogy tenyésztőtől vettem cicát elég húzós áron. De a törzskönyv szépen feledésbe merült, meg hát persze szinte semmit nem tudok a macsekról csak annyit, hogy nekem tetszik és láthatóan egészséges. Valahogy megérzésre szoktam inkább hallgatni, ami rendben van, de azért furcsa, hogy a törzskönyv el lett sumálokva...
Még egyszer köszi a választ és ha gondolod mutathatod a cimiceket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!