Hogy szoktassak össze macskát kutyával?
Nálam rosszabb volt a helyzet.
Van egy felnőtt cicám, és hoztam egy felnőtt nagytestű kutyát a menhelyről.
Mikor már szinte itt voltam vele az ajtóban, akkor felhívtak, hogy jaj, azt elfelejtették mondani, hogy a kutya nem szereti a macskákat.
Első kb. 2 héten a macska a tetőn lakott.
Ha behoztam a házba a kutya majdnem beverte az ajtót, az ablakot vagy amit ért.
Próbáltam barátkoztatni őket, de a macska morgott meg fújt meg minden amitől a kutya tökre izgalomba jött és ment volna felé.
Párszor volt olyan, hogy a macska elvétett egy ugrást, vagy távolságot és a kutya utol érte, de nem csinált vele semmit mert nem mozgott csaj fújt felé.
Aztán láttam, hogy itt nem a kutya a hunyó, ő csak játszana meg érdeklődik a macska iránt.
Egy-egy alkalommal amikor a kutya már nagyon fáradt volt, és csak feküdt, fogtam a macsekot és elvittem mellette, egy pillanatra odatettem az orrához hogy szagolja meg, és már vittem is tovább.
Kb. 3-4 alkalom után a macska már nem fújt, mert látta, hogy a kutya nem bántja.
Akkor már úgy tartottam oda a macskát hogy vártam pár másodpercet.
Ekkor a kutya pofán nyalta, a macska fintorgott, de nem csinált semmit, a macs-ot megint tovább vittem.
Aztán megint pár alkalom után már több ideig tartottam a kezembe a macskát, a kutya meg akkor is csak nyalogatta.
Idővel már egyszerre is beengedtem őket a házba.
Majd már egyedül is hagyhattam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!