Beteg kiscica. Mi baja lehet pontosan?
10 hetes kiscicám már másodszor betegedett le. Mindkét esetben rögtön vettünk neki antibiotikumot(Tenazym) az állatorvostól, azonban az nem látta a macskát. A kölyök előtt egy idősebb kandúrunk is elkapta, az kapott szurit is. Feltételezem, tőle kapta el a kicsi a betegséget, bár igyekeztünk őket külön tartani.
A kölyök orra már 2-3 napja folyik (egy kis ideig úgy tünt, mintha enyhén véres lenne), bár az már nem igazán. Azonban nagyjából tegnap óta az egyik szeme nagyon könnyezik és egy kicsit mintha be is lenne dagadva.
Szeretném megtudni, hogy a megfelelő gyógyszert kapta-e a cica és hogy macskanáthája, esetleg csak allergiája, vagy valami komolyabb betegsége van, hisz ezek a tünetek rövid idő alatt másodszor jelentkeznek.
Ha a tünetek nem javulnak, vagy esetleg újra visszatérnek, természetesen komolyabban kivizsgáltatjuk a cicát.
A válaszokat előre is köszönöm!
Valószínűleg macska nátha.
Egy antibiotikumos injekció és egy kombinált oltással meg is előzheted a bajt. Vidd állatorvoshoz. Vagy adj neki kifacsart citrom levet. Ezt csak úgy tudod beadni neki, hogy kifeszíted a száját és egy fecskendővel benyomod a szájába. Ez nálam bevált, de ha nem kap oltást mindig vissza fog jönni...
Először is köszönöm a válaszokat!
Igazából legszívesebben én is másik állatorvoshoz vinném, de mivel a településünkben nincs, én a városba nem tudom beszállítani. De mindenképpen be fogom oltatni a cicát.
Jelenleg biztató jelnek tartom, hogy a cicának van étvágya és játszik, bár persze még korántsem gyógyult meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!