Milyen száraz tápot vegyek a cicámnak?
Én is a változatosság híve vagyok a két macskámmal. Tápból a Friskiest, Whiskast, Purina One-t szeretik, konzervet nem igazán adok nekik, vacsira általában husit kapnak, vagy házikosztból olyat ami nem fűszeres, vagyis nekik való.
A macska egyébként rá tud szokni bizonyos fajta tápokra, pl. a tesóméké csak egy fajta tápot eszik meg, azon kívül az ég világon semmi mást, még a sonka, máj sem kell neki, csak a táp (és csak az az egy fajta). Szerintem nem jó ilyen egyoldalú táplálkozás.
Ha egészséges cicát szeretnél - hidd el, drágábban jössz ki, ha mindenféle problémával orovshoz saladgálsz - akkor szerintem is próbálj ki több mindent, amit írt itt valaki. Jó minőségű tápokkal etess!
A macska húsevő, kell tartalmazzon a tápláléka taurin-t, az egészséges szívműködéshez kell!!
Én whiskassal, friskissel etettem régen, de rá is ment az egészségük, elhíztak, fogkövesek lettek, műteni is kellett, az egyik elpusztult.
Tudom, hogy nehéz, de ha már úgy döntöttél legyen, próbálj meg mindent, amit lehet, hogy egészséges, boldog cicád legyen.
Én átálltam, a minőségi tápokra. Valóban igaz, hogy mivel jó minőségű, megfelelő emnnyiségű húst és megfelelő arányban megvan benne minden, amire a cicának az egészséges élethez szüksége van, így sokkal kevesebb is elég belőle, mint az olcsóbb tápokból. Nekem 3 cicám van, és szárazból Royal Canin-t kapnak. Simán elég 2 kg egy hónapra! kb 150g kell naponta. Emellett kapnak reggel este 50g jó minőségű nedves tápot. (Animonda, Schesir, Bozita, Grau, Goumet Gold (néha),RC, stb.)
Vannak jó oldalak, ahol ezeket meg tudod rendelni olcsón!
Mint pl a zoofast, vagy a zooplus (itt nagyobb tételeket is tudsz) én régóta rendelek, soha semmi gond nem volt, és minőségi kaják vannak, olcsón. Külfölről elhozzák futárral ingyen, vagy ezer Ft körüli összegért. És így biztos lehetsz abban, hogy Te mindent megtettél ahhoz, hogy szép élete legyen.
pl a Bozita is jó táp, tele van taurinnal, és a zoofastnál 1,5 kiló 1400Ft!!!! És minőségi, de vehetsz neki kisebb kiszerelésűt is vagy több ízűt 300-400g-os kiszerelésben, azok 470Ft-ba kerülnek!!
Szánj rá egy kis időt nézegesd át, olvasd el az összetevőket.
Ha gondolod, írj privit, segítek. Én évek óta így rendelek!
Ja és elozo vagyok:
Emellett még kap otthoni maradékot, és a kutya konzervjébol (ez a másik kedvence :D ) És szokott kapni sima bolti tejet is, kipróbáltuk még kiskorában, és nincs baja tole, nincs hasmenése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!