A macskam ellopkodja a szomszed csirkeit! Ki a felelos?
MERT SZERINTEM NEKI SEM KENE OLYAN HELYEN HEGYNI A CSIRKEKET, HOGY A MACSKA HOZZAFERJEN!
Es mit csinaljak a macskaval?
A macskádat köteles vagy a saját házad területén bent tartani! A kerítésen belül!!
Ha a macska a kerítésen kívül okoz valami gondot, akkor azért Te vagy a felelős!
Hogyhogy ki a felelős? A szomszéd kutyája, amelyik odaengedi a macskádat!
Szerintem a status quo megváltoztatása nélkül nem oldható meg a helyzet, a macskának nem fogod megmagyarázni, hogy nem szabad. Vagy a macskát, vagy a csirkéket be kell zárni -- már a Jóisten ilyen ügyefogyottan találta ki a macska-csirke relációt.
Azért vedd észre, hogy van egy gondolkodási csapda a dologban: Amelyiktek nem csukja be a maga állatát, az a felelős a bajért. Viszont minek tenné meg ugyanezt a másik, hiszen elmúlt a vész. Ergo a felelősebb gondolkodású fél (állata) rosszabbul jár. Akkor viszont miért te légy az, nem igaz? Pláne, hogy (amíg a macskádat agyon nem csapja), csak a szomszédnak van kára belőle.
Szerintem a dolgot így nem lehet tisztázni. Az egyetlen mód, ha még nem mérgesedett el végképp a viszony, hogy együtt leültök a szomszéddal, és megbeszélitek a problémát. Esetleg közös erővel építetek egy csirkeröpdét meg egy fedett macskafuttatót...
utolso,azt hiszem egyet kell ertsek veled,csak mar a viszony elegge elmergesedett,egy kutyam latta a karat,el kellett altatni,mert megharapta a szomszedot,az utcan!
igaz ket eve volt,de nem fogom szeretni ot ezek utan!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!