Mendi Zoltán kérdése:
Van egy hat hetes sziámi cicám nem eszik csak száraztápot mit tegyek?
Figyelt kérdés
2013. máj. 12. 10:45
11/12 A kérdező kommentje:
értem és köszönöm csak az én cicám egyszerűen nem eszik mást mindent próbáltam már csak száraz illetve nem tudom lehet már neki nyers húst??????
2013. máj. 12. 20:00
12/12 anonim válasza:
Már lehet nyers húst adni neki, csak vágd pici darabokra. Meg nagyon keveset vegyél, esetleg, ha ti is esztek, abból vágj egy picit próbaként (csak sertést nem szabad nyersen). Tapasztalat, a tenyésztő már kiskorától adott neki kacsa szívet is meg húsit, 5 hetesen kezdte. Azt is mondta, hogy mióta így etet az anya cicáit sem viseli meg annyira az ellés, sokkal strammabbak, szóval jót tesz nekik a hús, ettől jobban is fejlődnek (az anya és a kicsi cicáknak hasonló a tápanyag igénye, több állati eredetű fehérjére van szükségük, mint a felnőtt cicáknak). Viszont ezzel is az a helyzet, hogy valamiért nem mindegyikük eszi meg. Nekem 2 cicám van és az egyik van mikor tök szépen megeszi a nyers húst van mikor lazán otthagyja, mondjuk ő megteszi ezt más kajával is. Baromi nehéz nekik az ízlésük szerint enni adni, ha válogatós a cica, akkor meg pláne, de remélem azért legalább még egy valamit megszeret a cicád. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!