Cica gazdik segítségét kérem?!
Hallottam több embertől is hogy a macskák nem az embert szeretik hanem a körülményeket amikben élsz és hogy nem ragaszkodik úgy hozzád mint egy kutya,és hogy nem lesz hűséges. Ezek igazak vagy tévhitek?!
Mondtok még pár cuki cicanevet ?!
Szia!
egyáltalán nem igaz h csak a kutyák hűségesek az emberhez!vannak olyan cicák akik nagyon hűségesek az emberhez!általában ezek a lány cicák,mivel a fiúk csatangolnak ha csajt keresnek!:)
és ezek a nevek:Alvin,Maci,Fagyi,Levendula,Lefcsi,Rágó,Klemi,Picur,Mirci,Szellő,Szőlő
Szerintem ez a felfogás akkor terjedt el, amikor a macskák még nem kedvencként voltak tartva. Amikor kitették őket (vagyis eleve kint éltek), hogy menj egeréssz és sokszor még csak neve sem volt a macsnak és rendszeresen kaját sem kapott, mivel önellátó. Ahogy az állattal bánnak, nagyjából ő is azt viszonozza. Ilyen körülmények között az ember neki nem jelenthetett túl sokat. Gondolom ez azért most sem változott és van ennek különböző módozata. Kinti cica, akivel foglalkoznak, kinti, akivel egyáltalán nem, csak van. Kinti/benti... A kötődés is ennek megfelelő lehet.
Viszont a lakásban/házban tartott cicák ragaszkodnak a gazdihoz, mivel te adod neki az ennivalót, te simized, te beszélsz hozzá, te gondozod, szinte mindig a gazdiba akad, mert össze vannak zárva. Ha te szereted őt és elfogadod olyannak amilyen, akkor szerintem ő is szeret és ragaszkodik a gazdihoz. Ha csak megtűri valaki esetleg bántják, akkor lehet nem fogja kedvelni azt az embert ebben nagyon különböznek a kutyáktól és szerintem igazuk is van.
Van cicanév kereső a neten, ha komolyan gondolkodsz ezen, akkor érdemes mindet átolvasni és amelyik megtetszik az a nyerő, itt úgysem tudunk annyi nevet írni, meg mindenkinek más a cuki.
Részben igaz, részben nem. Illetve minden az adott cicán és gazdán múlik.
Nekem kutyám is és cicám is van. Én nő vagyok, a kutya szuka, a cica kan. Mindkettő kb. 9-10 hónapos, még ivarosak. A cica most kezdi felfedezni a külvilágot, egy hónapja tettem ki a lakásból a kertbe, de szabad bejárása van. Akkor jön-megy, amikor kedve tartja, de ha egy nap alatt 10-szer jön haza, akkor 10szer megtisztel azzal, hogy az ölembe ugrik, nyalogatja a nyakamat, kézcsókot ad és dorombol, mint a veszedelem. :)
Még nem megy olyan nagyon messzire, max. 2 szomszéddal arrébb, de ha hívom, akkor jön.
Szóval szerintem igenis tudnak ragaszkodóak és hűségesek lenni. Ha vendég jön hozzánk, akkor elbújik, és kis idő múlva bújik csak elő és nagyon megválogatja, hogy kinek hagyja magát, de másnak az ölébe nem ugrik bele.
4-es nagyon jól megfogalmazta.
A cicáknak is más-más a természetük, az egyik nagyon bújós, ragaszkodó, a másik nem igényli, s van, amelyik nem úgy szocializálódott, és nem tűri a simogatást sem.
De az enyém annyira ragaszkodik, ha nem lennék neki, egész biztosan depressziós lenne. Már attól rossz kedve lesz, ha látja, hogy készülődök elmenni itthonról, és magára marad. Szinte kérlel, hogy maradjak, az ajtóig kísér, s aztán amint meglátja vagy hallja, hogy jövök, hangosan üdvözöl és dörgölőzik. Azonnal kéri, hogy simogassam, hempereg, dorombol.
Téves,hogy a helyhez ragaszkodnak.Persze otthon az otthon,de én ismerve a macskáimat hozzám ragaszkodnak,persze nem mindegyik.Van aki jobban szeret van aki csak megtűr :D De nálam csak bent vannak.
Egy példa,hogy mikor elmegyek dolgozni a cicám sír utánam az ajtónál,mikor megérkezem ott vár,persze beszunyál a nagy várakozásban.Gazdi és macska között vagy megvan a kapcsolat vagy nincs.
A kutyám meg se helyhez se hozzám nem kötődik.Aki neki szimpatikus azzal jól elvan.Nem pánikol ha másnál tölt pár napot és nem is sír utánam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!