Abban kérnék segítséget, hogy mit tudok tenni akkor, ha a cica fel-alá járkál és folyamatosan nyávog? Egyszerűen nem tudom mit akar.
Az én macsekom ugyanezt csinálta/ja.
Gyönyörű lehet a cicád, nekem is nagyon tetszik ez a fajta.
Hát, nálunk is már odáig elment a dolog, hogy kimehet a cica, pedig eleinte szobacicának akartam őt, de ettől függetlenül néha még most is csinálja ezt. És rossz nézni a "szenvedését". Én is játszottam vele, fésülgettem, de hamar megunt és megint mászkált és nyavalygott. Most lesz neki társ macsekja, hogy ne unatkozzon, remélem ez megoldás lesz.
:( Úgy sajnálom az ilyen macskákat. Ő nem lesz attól boldogabb, hogy friss levegőt szív, és nézi a kék eget... Vándorlás, vadászat, cserkészés, szabadság.... Ez az igazi macska lét.
Sok mindentől nyávoghat, az én macskám gyakran kér tőlem dolgokat odafigyelek rá, és megértem mit akar. Mondjuk ha szeretne mutatni valamit a konyhában, odavezet a konyhához, persze csak miután elkezdtem rá figyelni.
Nehogy lelkiismeret furdalásod legyen!!! Erről a cicáról a ragdollról ráadásul azt olvastam, hogy szeret bent lenni és nem az a nagyon kivágyós fajta. Gondolom ivartalanítva is van vagy lesz, ez még jobban hozzájárul, hogy ne az legyen neki az életben a fő boldogsága, hogy kilométereket caplasson és ellenőrizgesse a területét. Ettől függetlenül persze macska marad, akinek elég szabados élete van, de lakásban is tud tökéletesen boldog lenni, sőt ti úgy látom gondoskodtok is a minél jobb légkörről. Én nagyon szeretném érteni a macskám nyelvét meg testbeszédét, de ilyenkor én sem tudom mi a "baja". És nálunk még ki is mehet és ennek ellenére is ilyen.
Tökéletes gazdi szerintem nincs.
Biztos ráfogtok jönni, hogy mi a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!