Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem segítenek az emberek...

Miért nem segítenek az emberek, még pénzért se?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyámnak van 7 macskája. Ivartalanítani szeretné őket, már orvos is van. De nincs aki átvinné a macskákat a 25 km-re lévő városba, ahol az orvos van.

Ahol lakik ott van egy orvos, de nem megbízható, senki nem viszi hozzá a háziállatát, nem egy állat halt meg miatta. A fuvart nem ingyen kérjük, még 10.000 Forintot is fizetnénk érte, de nincs olyan aki vállalná a szállítást. Az emberek azt mondják nem akarják a bolhát hazavinni, pedig nem is bolhásak a cicák. Nem igaz, hogy az emberek még ennyit se képesek megtenni, pedig még fizetnénk is érte.

A hím cicák elzavarják az idegen hím cicákat, és anyám figyeli, hogy ne legyen párzás köztük. De 24/24 órában ez lehetetlen feladat. Főleg most, hogy eljött a tavasz. Nagyapám hagyta rá a macskákat, és mivel nagyapám nem engedte ivartalanítani őket, így lettek ennyien. Miután meghalt nagyapám, anyám keresett egy orvost, aki elvállalta. Már csak szállítás kéne.

Még mielőtt írnátok a buszt, az ki van zárva. Felnőtt macskákról van szó, nem lehet őket kordában tartani a hordozóban. Amikor elsőnek próbáltuk buszon vinni, a sofőr majdnem leszállított minket. Vonat jó lenne, de községen lakik, nincs vasútállomás.

Nem tudom, hogy segíthetnék neki, kocsim nincs. A nem kívánt szaporulatot meg nem lehet sokáig megelőzni így. Eddig nagyapám mindig elajándékozta a kicsiket, de anyám inkább ivartalanítana.

Félreértés ne essék, anyám se gazdag, én se. De most a cicákra gondol elsősorban. Bármilyen tippet szívesen fogadok, hogy lehetne megoldani a helyzetet.

19/L

2013. máj. 8. 01:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
59%

Hát mit ne mondjak, nagyon érdekes szitu.

Én most, kb. 4 hónapja költöztem jelenlegi helyemre. Van egy cicám és egy 40 kilós játszótéri fekete mix kutyám, aki mit ne mondjak hangos (ugat, morog...)és sajnos neveletlen is.

Nekem sincs autóm, de ha állatorvoshoz kell vinni akármelyiket, mindig akad egy barát vagy szomszéd, aki elvisz minket. És az elmúlt hónapokban volt rá rengeteg példa.

Nem biztos, de lehet, hogy abban van a hiba, hogy rosszul kommunikáljátok le a dolgokat azokkal, akiket megkértek. A leírásod alapján én is azt gondoltam, hogy egyszerre menne a 7 cica, csak később derült ki, hogy nem.

Ha néhány macska tényleg nem bírja az utazást, akkor lehet kérni a dokitól nyugtatót. És már meg is van oldva a buszozás.

Nem tudom, hogy mennyire vidéken laktok, de taxi szinte már mindenhol van.

Írj levelet az Állatvédőrségnek. Írd le nekik a problémát. Sok tagjuk van, lehet hogy néhány a közeletekben lakik és ingyen/benzinpénzért elvisz benneteket.

2013. máj. 8. 10:49
 12/24 A kérdező kommentje:

Azta, jó sokan írtatok.

Transzfercég még nem jutott eszembe, de utánanézek a dolognak.

Akárhányszor mennénk, annyiszor fizetnénk meg a fuvardíjat, nem csak egyszer. Amúgy gőzöm sincs mennyi 1 liter benzin.

6-os válaszoló, köszönöm a tippeket,facen rákeresek erre. Kamionosok ritkán járnak erre, taxi meg ugye nagyon drága. :(

Az állatorvosnak említettük, és erre azt mondta, hogy egy nap 4 cicát is vállalna, de a fuvarban nem tud segíteni. Majd rákérdezek akkor erre, nem is tudtam, hogy állatmentőknek is kell lenni az orvosnál.

8-as válaszoló,Alapítványra még nem gondoltam, de akkor ennek is utánajárok. Hát igen a doki egy kissé közömbösnek tűnt, de az állatokkal nagyon jól bánik. Az egyik cica lábát ő gyógyította meg, amikor még sikerült átvinnünk busszal. De másodjára már a buszon minden baja volt a cicának.... :(

Nem is tudtam, hogy macskák számára van fogamzásgátló, köszönöm a tippet.

11-es válaszoló, neked is köszönöm a tanácsokat. Sajnos a mi szomszédaink nem ilyenek. A szomszéd például azt mondta, hogy inkább agyon kéne ütni őket, ahelyett hogy pénzt költünk rájuk. :(

Az orvost megkérdeztük, hogy van-e valamilyen nyugtató macskák számára, és mondta, hogy az kutyákra jobban hat. Így macskáknak nem is ajánlja.

Állatvédőőrségnek is utánanézek akkor.

Köszönöm mindenki válaszát, jó ötleteket írtatok. Ezeket mind elmondom anyukámnak és átbeszéljük a dolgot. :)

2013. máj. 8. 12:24
 13/24 anonim ***** válasza:
Taxist kérdeztetek, mennyiért vállalnák? Lehet, hogy beleférne a 10 e-be.
2013. máj. 8. 13:21
 14/24 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló sokszor annyiba kerül, mint a műtét, viszont csak ideiglenes megoldásként használható, mert nagyon veszélyes a macska egészségi állapotára. Én is megörültem anno, amikor először hallottam róla, aztán hamar felvilágosítottak orvosok és magánemberek is, hogy lényegében elfelejthetem azt a megoldást...

A nyugtató pedig nem a legjobb ötlet, ki tudja, mit okoz a műtét előtt adott altatóval kölcsönhatásba lépve...

Amúgy engem nem lep meg, hogy az emberek nem szívesen vinnék a kocsijukkal még pénzért sem egy ismerős/szomszéd állatát.

Plusz teher, valamilyen szinten mindig készenlétben kell lenniük, nem tervezhetnek jelentősebb programot, ha téged furikázni kell. Aztán eszükbe jut a bolha-szőr-nyál-stb. együttes és már rosszul is van a többség. Én értem, hogy sok macska már kezelve van ezek ellen és nem okoz különösebb problémát, de aki úgy tartja az állatnak kint a helye az nem fogja örömmel berakni a lakásába, vagy éppen az autójába.

Sokak számára többet ér a nyugalmuk, mint az a kis pénz, amit adnál érte. Egyszerűbbnek látják nem vállalni a dolgot, hiszen akkor nem is kell vele bajlódni.

Semmi meglepő nincs ebben, ennyi idősen már tudhatnád, mi van a világban.

Hordozót nem tudsz kölcsönkérni senkitől? Vagy valamelyik közeledben lévő szervezet vagy az állatorvos nem tudna neked kölcsön adni? Mi volt a baj a busszal? Lerakod a macskát és kész, nem kell kényeskedni, ha nyávog is, majd abbahagyja. Kedvesen kérj elnézést az utasoktól a zajért és mondd, hogy állatorvoshoz kell vinned, nem tudtad másképp megoldani. Én nem szólnék egy szót sem, a sofőr pedig nem pattoghat, ha a szabályokat betartva viszed. (Nézz utána pontosan miként szabályos, talán hordozóba rakva jegy sem kell neki és simán viheted ha másokat nem veszélyeztet és nem szennyezi be a buszt. A "zajszennyezésről" nem tudom szól-e a jogszabály...)

2013. máj. 8. 17:27
 15/24 anonim ***** válasza:
tehát akkor te nem is 10 hanem 70 e forintot fizetnél a fuvarért?
2013. máj. 8. 21:46
 16/24 A kérdező kommentje:

Na anyámmal átbeszéltük a lehetőségeket. Felhívjuk a közeli alapítványt, hátha sikerrel járunk.

Köszönöm a tanácsokat. Elég lehangoló, hogy az emberek még ennyit se tudnának segíteni, aztán persze meg mondják a kismacskákra, hogy miért nem ivartalanítottuk.

Én nem tudom megérteni az embereket, macskaimádó se vagyok, csak elviselem őket. Egyedül anyukám miatt foglalkozok az üggyel.

Tuti nem adnék ki 70ezret a fuvarra. A 10-es csak épp jött, hogy annyit is ajánlottunk érte.

Ha alapítvány se segít, akkor meg anyámnak mondom a menhelyet. Így is eleget kérdezősködtem körbe szomszédok, ismerősök között. Elegem van ebből. Anyámnak tuti nem hagyom, hogy ennyi macskát tartson. Nem tudna mit kezdeni a nem kívánt szaporulattal.

A buszon zavarja az utasokat a nyávogásával, sőt az már szinte ordítozás amit csinál. Kaparja a hordozó falát, mint egy őrült. Múltkor a kezem kicsikarta. Anyám ezt még egyszer nem vállalja be, ez érthető szerintem.

2013. máj. 8. 22:53
 17/24 anonim ***** válasza:

azért ez egy kicsit furcsa. te elvárod az emberektől hogy szívességből segítsenek neked úgy hogy a benzinnek is csak a töredékét állod... majd amikor nem találsz önkéntes madarat akkor meg vagy sértődve hogy hát milyen szemetek az emberek hogy senki sem segít nektek és a macskáitoknak.

tudod a helyzet az hogy az embereknek nem igen van pénzük ilyen mentőakciókra manapság. ettől függetlenül persze várd a csodát, de ha az mégsem jön akkor ne másokba keresd a hibát!

ÉS IGEN az emberek féltik a kocsijukat pláne vagy idegen állatoktól (hiába zárod be őket)! majd ha neked is lesz saját kocsid amiért kőkeményen megdolgoztál akkor megérted miről beszélek...

2013. máj. 8. 23:01
 18/24 A kérdező kommentje:

"Aztán eszükbe jut a bolha-szőr-nyál-stb. együttes és már rosszul is van a többség."

Errről eszembe jutott egy dolog:

-Bolha: Az emeberekben meg tetű lehet, soha nem tudni mikor érintkezik bárki is egy tetves emberrel.

-Nyál: Az emberek is nyáladzanak, főleg a részegek.

-Szőr: Az embereken is van szőr. Vagy épp hajhullás és otthagyja a kocsiban a hajszálat.

-Stb.: Bőrbetegség, nem is tudod, de már elkaptad.

Mintha ha az emberek jobbak lennének. Sok ember undorítóbb egy állatnál is. Ennyit az emberekről. :D

2013. máj. 8. 23:03
 19/24 A kérdező kommentje:

"azért ez egy kicsit furcsa. te elvárod az emberektől hogy szívességből segítsenek neked úgy hogy a benzinnek is csak a töredékét állod... majd amikor nem találsz önkéntes madarat akkor meg vagy sértődve hogy hát milyen szemetek az emberek hogy senki sem segít nektek és a macskáitoknak.

tudod a helyzet az hogy az embereknek nem igen van pénzük ilyen mentőakciókra manapság. ettől függetlenül persze várd a csodát, de ha az mégsem jön akkor ne másokba keresd a hibát!

ÉS IGEN az emberek féltik a kocsijukat pláne vagy idegen állatoktól (hiába zárod be őket)! majd ha neked is lesz saját kocsid amiért kőkeményen megdolgoztál akkor megérted miről beszélek..."

Egy szóval nem mondtam, hogy csak a benzint állnám. Azonfelül is, ez megegyezés kérdése. A szomszédnak 20 ezret adott volna anyám. Ne találj ki olyat, amit nem is írtam.

Meg nem sértődtem, csak elegem van, hogy nagyapám által hagyott macskákkal fél éve szívunk, pedig nem kevés embert kérdeztem meg. Egyes reagálások itt meg kihúzták a gyufát.

De a témát lezárom.

2013. máj. 8. 23:12
 20/24 anonim ***** válasza:
csak azt szeretném ha értenéd a matekot: 25km-re van a város ahova vinni kell a macskákat. ez oda-vissza 50. ezt megszorozni 7-el... 350 km-ről beszélünk. és akkor a sofőrnek a hozzád és a haza vezető utat nem számoltam. csak a benzin SOKKAL több mint 20e.
2013. máj. 8. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!