Miért nem segítenek az emberek, még pénzért se?
Sziasztok!
Anyámnak van 7 macskája. Ivartalanítani szeretné őket, már orvos is van. De nincs aki átvinné a macskákat a 25 km-re lévő városba, ahol az orvos van.
Ahol lakik ott van egy orvos, de nem megbízható, senki nem viszi hozzá a háziállatát, nem egy állat halt meg miatta. A fuvart nem ingyen kérjük, még 10.000 Forintot is fizetnénk érte, de nincs olyan aki vállalná a szállítást. Az emberek azt mondják nem akarják a bolhát hazavinni, pedig nem is bolhásak a cicák. Nem igaz, hogy az emberek még ennyit se képesek megtenni, pedig még fizetnénk is érte.
A hím cicák elzavarják az idegen hím cicákat, és anyám figyeli, hogy ne legyen párzás köztük. De 24/24 órában ez lehetetlen feladat. Főleg most, hogy eljött a tavasz. Nagyapám hagyta rá a macskákat, és mivel nagyapám nem engedte ivartalanítani őket, így lettek ennyien. Miután meghalt nagyapám, anyám keresett egy orvost, aki elvállalta. Már csak szállítás kéne.
Még mielőtt írnátok a buszt, az ki van zárva. Felnőtt macskákról van szó, nem lehet őket kordában tartani a hordozóban. Amikor elsőnek próbáltuk buszon vinni, a sofőr majdnem leszállított minket. Vonat jó lenne, de községen lakik, nincs vasútállomás.
Nem tudom, hogy segíthetnék neki, kocsim nincs. A nem kívánt szaporulatot meg nem lehet sokáig megelőzni így. Eddig nagyapám mindig elajándékozta a kicsiket, de anyám inkább ivartalanítana.
Félreértés ne essék, anyám se gazdag, én se. De most a cicákra gondol elsősorban. Bármilyen tippet szívesen fogadok, hogy lehetne megoldani a helyzetet.
19/L
Ha nincs más választás, akkor rakjátok be őket hordozóládákba, és úgy vigyétek fel a buszra vagy kocsiba.
Egyébként én sem engedném, nem akarnám hogy 7 macska összeszőrözze-bolházza-büdösítse az autómat, már elnézést a kifejezésért.
Köszönöm a választ, de kérlek olvasd el figyelmesebben amit írtam. Illetve én se akarok sértő lenni: De miért lennének a macskák büdösek?
Egy rendesen tartott macska nem büdös, nem bolhás. Illetve nem közvetlen érintkezne a cica az üléssel, hordozóban lenne, így a szőre sem hullana ki. Na meg ölemben fognám, így meg végképp nem hullatná a szőrét az autóba.
Előző válaszomból kifelejtettem: Eléggé érdekes lenne egyszerre hét macskát szállítani egy személyautóban. Na meg mint írtam: ennyire gazdagok sem vagyunk.
Egyesével tudnánk megoldani csak, mivel csak egy hordozónk van. Nem kis idő lenne ivartalanítani mindet, de megéri, mind a macskák, mind a saját érdekünkben.
Nos nekem lenne egy ötletem nem tudom mennyire működőképes de sose lehet tudni a semminél több.
A tetovált állatmentők szoktak kérni ingyen fuvart állatok szállításához a facén. Mindig akad valaki, aki bevállalja, hogy elszállítja az egyik városból a másikba az állatot.
Ehhez hasonlóan te is megoszthatod a problémád a facén ha fenn vagy lehet egy tovább osztásnál valakinek megesik a szíve rajtatok meg a cicákon.
Esetleg nincsenek arra kamionosok, akik arra járnak és árut szállítanak?
Gondolom a taxi meg megfizethetetlen lenne...
Azt még megértem, hogy a benzin drága, meg nincs kedve hétszer fordulni, de ez a bolha duma egy blama.
Az ember az utcáról a cipőjén is beviszi a lakásba/kocsiba.
Esetleg felajánlhatnád, hogy kiporszívózod a kocsit...
6-os vagyok!
Annyi még eszembe jutott, hogy az állatosok egy kicsit segítőkészebbek egymással ha egy állatról van szó.
Ha megkéred az orvost, hogy hadd tegyél ki egy kis cetlit a váró falára, hogy fuvar kellene... neki ez üzlet egy nőstény cica ivartalanítása kb. 15 ezer forint /én is most készülök rá/. Na 7x 10-15 ezer...ennyiért már megengedhet egy hirdetést...Nálunk is van az állatorvosi falán egy hirdetőtábla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!