Milyen hatásos szer van bolhák ellen, ami nem túl drága?
Neostomosan.
Én még nem próbáltam, de tervezem, mert sokat hallottam róla itt az oldalon is. Állítólag csak pár száz forint és hatásos. Úgy tudom meg lehet ilyen vízben fürdetni az állatot, és bár viszonylag gyakran ajánlott, jó eredményeket lehet vele elérni.
Azért én alkalmaznék mellé valami kiegészítő módszert, bár a te cicád esetében nem tudom mit. Mert a neostomosan ahogy én értelmeztem nem tartja távol a bolhákat.
Viszont le lehet (és kell is) fújni vele a fekhelyeket, fel lehet vele mosni stb.
Hát így nehéz...
Akkor másik csepp esetleg? Nem csak a Frontline létezik... Amúgy mikor alkalmaztad (és biztos, hogy helyesen)? Mert nem rögtön fejti ki a hatását, kell egy kis idő, mire teljesen bolhamentes lesz az állat.
Ráadásul még azután is lehet, hogy a bolhák megmaradnak a lakásban/udvaron a macskát hagyják titeket viszont zargatnak.
Figyelj, hogy jó hőmérsékletű legyen a víz, vegyél fel hosszú szárú, vastag gumiból készült kesztyűt, ne legyen túl mély a víz (kb hasa aljától ne sokkal fentebb) és próbáld megnyugtatni, beszélj hozzá, ha nagyon menekülne, simogasd kicsit. ha tényleg olyan bolhás, és nincs pánikban, észre fogja venni, hogy nem csípik és hagyni fogja. Az egyik macskám 1-2 perc után belefeküdt és dorombolt... Pedig volt rajta nyakörv, le volt fújva, csöpögtetve, de annyi bolha volt szerencsétlenben...
És neostomosan tényleg jó, csak allergiát tesztelj előtte a cicán. ( és mindig olvasd el nagyon figyelmesen a tájékoztatót, mert van olyan, ami kutyákra jó, de macskára nem szabad tenni. ha esetleg nincs neostomosan és másik ampullásat javasolnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!