Ennyi a troll, vagy tényleg ilyen aggasztóan nemtörődömök az emberek?
Pár hete el kezdtem újra nézegetni az oldalt, macskás kérdés kapcsán, és ledöbbentem, hogy mennyi "megelletamacskámmittegyek" kérdés van itt.
Még a elhagyatott tanyán élő, idős ismerősöm is kihívta magához az állatorvost, ivartalanítás miatt, mert belátta, hogy így könnyebb. De ide úgy tűnik, olyanok irkálnak, akiknek "buli" egy-egy új alom, jaj cuki,cuki, utána szétosztogatják, ismeretleneknek, vagy ismerősnek, ahol szintén fogyóeszköz a macska, és jöhet az újabb menet.
Rengeteg kitett kismacskát, tetemet, sőt széjjelkínzott tetemet látok, amikor biciklizek. Barátnőm állatmenhelyen dolgozik, azt mondja, ilyenkor teli vannak kismacskákkal, sok a megnyomorított állat is.
Vagy a másik szempont:
Tényleg megéri ez nekik?
Valóban nagyon sok felelőtlen, nemtörődöm ember van.
Addig amíg csak az ő cicája, kedvence van ott körülötte, addig kényezteti, stb. stb. Persze azt megakadályozni nem tudja hogy a cica "ne élje a saját életét", és nem is foglalkozik vele addig, amíg hirtelen sokan nem lesznek.
És sajnos nagyon sok gazdi akkor is csak azon iparkodik, hogy a "többlet" ne legyen nála, és jövőre kezdődik előlről az egész.
Ez van sajnos, nehéz az embereket rászoktatni, hogy hathatós módon vegyék elejét a "nemkívánatos terhességnek"
Köszi a válaszokat!
Persze, valaki poénnak veszi ezt is, meg úgy általában nem él "tudatosan", csak legyint egyet és elvan. Az ilyen felfogás miatt lesz lassan a környezetünkből pöcegödör.
Falun tényleg így megy, nem csak macska, kutya tekintetében is.
Apám például pont így áll hozzájuk, kiskoromban emlékszem, hogy lapáttal csapta agyon a kicsi cicákat. (Mielőtt nekem támadnátok: egyrészt kicsi voltam, másrészt akkor tudtam meg, mire már megtörtént) Szerinte macskából úgyis van elég, hadd szaporodjon.
Anyósomék meg a német juhászukhoz állnak így. Kellett a kutya, aztán rövid láncon van, évente ellik, mikor felvetettem, hogy talán ivartalanítani kellene, azt mondták, hát kinek van arra pénze? Mert az a tizenezer sok az egyszeri alkalomért, de bezzeg évi egy alom kiskutyát legalább 2 hónapos korukig etetni, majd ha nincs gazdijelölt, még tovább, az persze ingyen van?
# 5
Ilyen emlékem nekem is van, szomszédnéni élve elásta a kiscicákat, nyávogtak a föld alól...
Hozzánk be szokták dobni a kismacskákat, hogy a kutyáim kapják el őket. Minden évben megtörténik. Volt, hogy sikerült megmentenem őket, aztán elajándékoztam, de volt hogy sajnos későn vettem észre a cicákat.
Nagyon sok beteg "állat" él köztünk sajnos. Őket dobnám be a kuvaszok közé, egyből máshogy viselkednének utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!