A macskák bizonyos farok mozgatása lehet önkéntelen vagy direkt csinálják?
Elvben mozgatható tudatosan, de alapvetően ösztönösen használja, kiváltképp ha kommunikál vele.
Ha lefogod a farkát semmit csak szítod a balhét, mert a mögötte álló szándékot nem módosítod, viszont eltorzíthatod annyira a jelzéseit, hogy a a másik ne értse, akkor meg kitérni se tud a verekedés elől.
úgy tudom, ha a cica "csóválja" a farkát, akkor ideges. legalábbis én az ismerőseim cicáinál ezt figyeltem meg. barátnőméknek 4 macsekja van, ne tudd meg, milyen rodeó megy esténként, csak kapkodjuk a fejünket :)
hagyd őket kibontakozni. persze ha valamit legyaláznak, akkor rendre is kell utasítani őket, viszont nekik is szükségük van a mozgásra, a játékra, a szociális interakciókra. gondolom szobacicák. amikor magadhoz vetted őket, akkor számolnod kellett vele, h élőlények, mozognak, hang jön a szájukból, és bizony üríteni is szoktak :)
majd megunják, nyugi. ez csak az újdonság varázsa, örülj, h boldogok :)
Köszi a válaszokat.
Na igen, én is olvastam ezekről meg, hogy kommunikál vele, de a kis gyogyi miért nem érti? Nem igazán balhé ez, hanem olyan kis cseszegetjük egymást féle, imádom őket, mert már megy oda vissza a fejnyalogatás is, de igazából azt nem értem, hogy a kicsi miért nem alszik és miért nem érti a jelzést. Meg azt, hogy a nagy miért mozgatja, ha egyszer tudja, hogy a kicsi befogja támadni. Hangokkal is kommunikál a nagy, mert alapból dumagép, meg játékból pofoz is, de a kicsinek meg sem kottyan, sőt már ő is "visszatámad" fejre és szerintem ő nem olyan óvatos, mint a nagy, mert engem is úgy harap meg karmol, mint egy kis vadállat. Elolvadok a nagy cicámtól, hogy mennyi türelme van és milyen kis szeretettel telien bánik a kicsivel, annak ellenére, hogy néha már nagyon sok belőle. Komolyan szerintem naponta 6-8 órát alszik ezt is két részletben és tök éberen. Már kezdem azt hinni, hogy hiperaktív.
Szerintem az én cicám nem ideges, ezért is fura a farokcsóválás. Azt is tudom erről, hogy állítólag mikor két dolog van a fejében és nem tudja melyiket csinálja, akkor is mozgatják a farkuk. Szóval ebben az esetben aludna is meg játszana is...
Nincs is velük semmi gond, szeretem ha élnek meg persze takarítani is tudok utánunk... Csak a farokmozgatás lélektana érdekelt volna. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!