Most szedtem ki egy kullancsot a cicámból de asszem beleszakadt a feje, mit tegyek?
Par perce vettem eszre egy holyagszeru valamit a cicam allan, piszkaltam amire a cicam morgassal valaszolt, azt hittem valami holyag, de felmentem a netre megnezni hogy nez ki a kullancs, mert ez lett volna a masodik tippem. mikor rajottem h az, megprobaltam kiszedni, a parom hiaba fogta le kapalozott a cicam es asszem hogy feleszakadt a feje, aztan mi meg csipesszel addig piszkaltuk ott meg a lyukon ahol befurta magat mar ver is jott addig piszkaltuk h kiszedjuk a fejet, vegul abba maradtunk, hogy nem kinozzuk tovabb , beszeszeztem az allat es kesz.
Vigyuk reggel dokihoz??? felek, hogy baja lesz :((
vagy eleg amit csinaltam? legfeljebb kesobb meg beszeszezem egy kicsit..,,
na fogom akkor meg kenegetni ma szesszel mert betadinom nincs itthon, de holnap veszek.
Tehat nincs okom aggodni? nagyon remelem, hogy nem lesz baja a kis dragasagomnak
Koszi a gyors valaszokat
A jövőre nézve egy tanács, most már nyilván nem segít:
Ha kullancsot találtok valami állatban (vagy magatokban) akkor nyálazzátok be egy gyufa fejét és kezdjétek el kenegetni vele a kullancsot körbe-körbe. Utálják a foszfort és le fognak koccolni maguktól.
A beleszakadástól semmi baja nem lesz. Valószínűleg helyileg begyullad egy picit, (mint amikor szálka megy az ujjadba) és ez a kis gennyesedés "kinyomja" a fejet. A fertőtlenítés jó rá, másra nincs szükség. Állatorvos se tenne mást.
Inkább a kiszedést jobb állatorvosra bízni, ha nem tudod hogy kell. (de nem a beleszakadás, hanem fertőzésátadás miatt) Viszont az idő miatt meg jobb minél hamarabb, szóval nyugi, helyesen jártál el. :)
koszonom a valaszokat!
L/22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!