Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Leszoktatható-e róla?

Leszoktatható-e róla?

Figyelt kérdés

Ma reggel meglátták a szüleim, amint az 1 éves ivartalanított kandúr cicánk egy csibével a szájában jött le, sajnos már nem élt.

Mindenképp tenni szeretnénk ellene, nagyon félek, hogy a szomszéd ezért lemérgezi. Én azt javasoltam volna szüleimnek, hogy amint meglátták a szájában, rögtön rá kellett volna verni a hátsójára, pedig nagyon nem vagyok a híve, sose bántottam macskát, de így csak megtanulta volna, nem?

Vagy rakjunk a nyakába csengős nyakörvet? Egyszer próbáltunk, de le is kellett venni, mert megbolondult volna.

Amúgy meg nagyon jól van tartva, jó nagy bele is van, dehát az ösztön...

2013. ápr. 20. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez az, hogy ösztön, szerintem ezzel nem lehet semmit sem tenni. Nem fogja tudni megkülönböztetni a csirkét a galambtól, hogy egyiket szabad, másikat nem. Ráadásul ha hazaviszi mutogatni, az a gazdi felé a tisztelet jele. Nem fogja érteni ha meg is büntetik, hogy miért kapta.
2013. ápr. 20. 15:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A szomszéddal akkor inkább beszélni kéne, ha tényleg ennyire mérgezős fajta, hogy kártalanítjátok. Amúgy meg neki is felelőssége lenne olyan helyet biztosítani az állatainak, ahova más állat nem tud bemenni.

Az én macsekom eddig 2x csinálta ezt, egyszer berepült egy madár szellőztetéskor és szegény a vesztébe rohant, mert rögtön le lett vadászva, egyszer meg kintről hozott egy pici madarat. Sajnos ez tényleg ösztön náluk, mert miután elpusztul meg sem eszi... Nagyon remélem többet soha nem fogja ezt tenni, mert nagyon rossz érzés.

A ráverést szerintem sem fogja érteni, mert ő tényleg "jó szándékkal" hozza haza a prédát, inkább összezavarnád vele, mint tanítanád.

Ha nem bírja a csilingelős nyakörvet, akkor ne is kínozd vele, amúgy meg a csibét szerintem azzal is eltudná kapni, mivel a csibe úgysem tud sehova menekülni, repülni hiába veszi észre a veszélyt.

Szerintem nem lehet leszoktatni erről.

2013. ápr. 20. 18:23
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sokat filóztunk rajta, hogy átmenjünk-e szólni, hogy ne haragudjon, a mi macskánk volt és kifizetjük, dehát nem tudjuk, hogy csak egy járt-e így vagy egy egész állomány, mert azt már nem tudnánk kifizetni. :/ plusz ha tudná, hogy a mienk volt, akkor ezentúl mindig hozzánk járna, vagy minket szidna, ha bármi történne.

Egyet értek abban, hogy neki is védve kellene tartania a csibéit, mi is úgy tettük régebben, és semmi bajuk nem volt.

2013. ápr. 20. 18:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos nem minden ember jóindulatú és lehet kihasználná a szomszéd a ti rendes hozzáállásotokat, megértem, hogy nem egyszerű megoldást találni. Csak remélem nem fog emiatt tényleg mérgezni, pont most olvastam egy ilyen kiírást. Annyira nem tudom megérteni az embereket, annyira kegyetlenek tudnak lenni.
2013. ápr. 20. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!