Megérné megvenni?
Sziasztok.
Úgy döntöttem hogy szeretnék egy otthoni kis házi kedvencet magamnak. Egy macskát. Nem akarom tenyészteni sem szaporítani, csak családtagot szeretnék..
Kinéztem két macskát. Az egyik skót logófülű a másik brit rövid szőrű macska. Tenyésztőknél nézelődve láttam eladókat 40-80 ezer forint értékben (a logófülű drágább) Hajlok rá hogy vegyek egyet, de amióta megemlítettem a barátnőmnek, ő szerinte nagy hülyeséget csinálok. Minek veszek ilyen drágán amikor a menhely tele van örökbe fogadható kis macskákkal.
Szerintetek sem érné meg a macska vásárlás ha nem tenyésztésre vagy szaporításra használnám??
Még egyszer mondom. Nem szándékozom sem tenyészteni sem szaporítani. (valószínű hogy ivartalaníttatom ha még nincs)
Lelkiismereted szerint dönts.
Sajnos tényleg sok a gazdátlan macska, életet menthetnél meg, elcsépeltnek hangzik, de igaz.
én menhelyről/ismerőstől stb... választanék.. most van a kiscica szezon. olyan aranyosak vannak, hogy csak na! :)
a kiscica.hu-n nagyon sok hirdetés van
itt egy nagyon aranyos
Ha neked a fajtatiszta cica tetszik, és fajtatulajdonsága miatt vásárolnád, akkor nyugodtan vásárolj olyan cicát. Ha csak úgy szeretnél egy kedvencet, akkor választhatsz menhelyről is...
A tenyésztőnél nagyon figyelj: szerződés, egészségügyi garancia,oltottság, parazitamentes állomány, FIP, FIV, FeLV, HCM, PKD tesztek
A menhelyen figyelj: ha a menhelyről választassz, akkor elsőutad az orvoshoz vezessen, oltottság, ivartalanítás, külső belső parazitamentesség
Ez valóban egy jó kérdés amiben neked kell döntened.
A tenyésztők nem csak tenyésztésre adnak cicát.
Viszont lehet van 2 in 1 választásod is :)
Ha nagyon bele vagy szerelmesedve a fajtába, akkor természetesen megéri!! Valóban a Te döntésed,attól még nem leszel rosszabb ember!
Én úgy oldottam meg a dilemmát, hogy magamhoz vettem egy mentett cicát és megvettem a kedvenc fajtámból egy törzskönyveset-csak kedvencnek. Mindkettő természetesen ivartalanítva van, és ketten sokkal jobban el vannak itthon-állandóan játszanak, kergetőznek (mármint, ha nem alszanak). Csak úgy néznek ki egymás mellett, mint Stan és Pan...:)))
Én azt mondanám, ha a szíved bizonyos fajtatiszta cicára dobban meg, akkor okés és azt válaszd. Ha meg akármelyikre csak cica legyen, akkor fölösleges rá költened. A menhelyi cica is lehet cuki meg akármelyik, én biztos a szívemre hallgatnék és nem a lelkiismeret furdalásra, amit esetleg más szájjártatására kelt bennem. Azzal nagyon tisztában kell lenni, hogy egy állatka tartása felelősséggel jár, előtte olvass el lehetőleg minél többet a cicákról és a dolgaikról. Csomó minden tapasztalat alapján fog kiderülni. A Te döntésed a Te életed és a Te cicád lesz remélhetőleg hosszú-hosszú éveken keresztül így szerintem egyértelmű, hogy Te határozod meg, hogy kivel/milyen fajtával szeretnél élni. Szerintem mindenki költ valamire, én ebben az esetben a pénzt nem is tartom lényegesnek (ha azt vágná valaki a fejedhez, hogy pénzért veszed, mikor annyi van ingyen), mert igazán a gondozása lesz majd hosszabb távon kiadás. Ezen kívül szerintem az összes megszületett kis macsek élete értékes, függetlenül attól, hogy hova született.
Szerintem megéri a macska vásárlás, akkor is, ha csak kedvencként tartjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!