Ha bent tartjuk a lakásban a cicát. Egészségtelen, ha velünk alszik?
Na akkor pár zoonózis macskáról-emberre:
Toxoplazmózis: igen, a terhes anyákra különösképpen veszélyes. Ettől függetlenül bárki megfertőződhet vele, kisebb-nagyobb tüneteket produkálva.
Coccidiosis, Giardiasis, férgesség..,macskakarmolási-betegség,gombás bőrfertőzések..
Persze legtöbb esetben nincs probléma, rendesen oltott, táplált, féreghajtott macskánál a lakásban.
De azért azt tudd, hogy a macska szájürege tele van baktériumokkal, valamint azért csak a nyelvével tisztogatja önmagát (testnyílások környékét is!), nem szeretnéd, ha ezek a Te szádba is bekerülnének. Ráteszi a friss bélsártól ürült végbélnyílását a takarótokra, Ti meg az arcotokhoz teszitek azt a takarót..
Én nem tartom jó ötletnek.
Nagyon szeretem az állatokat, de a kutyám se nyaljon bele a számba.
Ahogy írta valaki a bőrgombát és a giardiát is elkaphatja ember.De azzal legyünk tisztába,hogy mindezek miattunk kerülnek a cicába.(cipőtalpon,ívóvízzel,stb.)Volt mindkét esethez szerencsém és egyiket se kaptam el,se én,se a családom,de ugye kezelve is voltak a cicák.
A toxoplazmózison a macskatartók átesnek az esetek többségében észrevétlenül,tünetmentesen,fájdalom nélkül.Ezt is elöbb kapja el az ember kertészkedés során vagy nem jól kezelt hús miatt.
8 éve alszom macskával és állítom a világ egyik legjobb dolga aki nem próbálta az nem is tudhatja.Ez idő alatt semmit se kaptam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!