Hogyan lehet rászoktatni a cicust a wc-re?
Már miért lenne szegény?? Egyes macskák maguktól jönnek rá, hogy az ember WC mire való és használni kezdik...
Na de a kérdésre válaszolva, gondolom alomja van, szóval mikor látod, hogy csinálná gyorsan megfogod és ráülteted a WC-re. Meg megmutatod neki a tartalmát, és érteni fogja... A sajátodét is megmutathatod neki... De szerintem hagyd békén, mert ha ő nem magától jön rá, akkor csak stresszeled vele...
Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy emberi wc-re hogyan lehet rászokatni...
Szerintem az emberi wc-re sehogy sem, és nem higiénikus!
Nálam egy darabig az emberi wc-re jártak a macskák. A hátránya, hogy nem tudják lehúzni a wc-t, míg az alomban be tudják temetni az ürüléket. Előnye, hogy nem kell almot vásárolni. Nem lehet semmit sem elkapni.
Mikor új macskák jöttek a házhoz, visszatértem az alomhoz, mert elég időigényes dolog a rászoktatás, főleg egyszerre több macskával. A régi macskáim szó nélkül visszamentek az alomba, azt sokkal jobban szeretik.
Itt leírja a lépéseket, de gondolom már olvastad több helyen is, hogyan kell és a hozzá való kellékek is ott vannak.
Nem könnyű rászoktatni, de nem lehetetlen.
Már láttam olyan műanyag valamit, amit direkt a macskáknak fejlesztettek ki, hogy rászokjon a wc-re.
Én nem tanítanám meg, ha magától esze ágába sincs használni. Nekik az alom tök jó, ennyit meg bírjon már ki a gazdi, hogy tisztítja neki/k.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!