Kiscica tartásának költségei, kellékei, oltások, stb? Mire van szüksége?
Ha 12 hetesen hozzátok, akkor a jelenlegi gazdinak már minden oltást be kell adatnia a kicsinek és nektek már csak az évenként egyszeri marad (ezt egy tenyésztő tuti végig csinálja, nem tudom ti honnan hozzátok a cicát). Ivartalanítást is javasolom, van olyan tenyésztő, aki már a 12. hétre így adja a piciket, van aki a szerződésben kiköti, hogy meg kell csináltatni bizonyos időre. Én ivarérés előtt mindenképp megcsináltatnám. Visszatérve az oltásra megbeszélhetitek a jelenlegi gazdival, hogy adassa ő be (8 hetesen lehet elkezdeni) vagy ha ő valamiért nem tette/teszi meg, akkor amint nálatok lesz menjetek el az állatorvoshoz és vele konzultáljatok, mert baromi sokféle oltás van, amiből szerintem és sok orvos szerint sem kell mindet beadatni.
A régi dolgok teljesen megfelelőek, gondolom a cicád (szegényke :() nem volt beteg, de azért egy alapos mosás, fertőtlenítés biztos teljesen használhatóvá teszi az új cica számára. Én úgy gondolom, mint ahogy a kicsi gyerekeknél is az a jó, ha gyerekkorában azért érintkezik pár bacival, mert erősebb lesz az immunrendszere, egy cicánál sem kell teljesen steril környezetet biztosítani, mert akkor betegesebb lesz. Szóval a kaparófa, játékok használhatóak, mivel a tiétek volt én nem félnék. A fekhely nem hinném, hogy annyira nagyon fontos, mert sok cica, ahogy az előző nálatok is inkább fotel, ágy, szék itt-ott alszik, mint a neki külön kialakított fekhelyen. A póráz nem hülyeség, ha rátudjátok szoktatni. A miénk többszöri próba után is földhöz vágta magát benne, rossz volt nézni, mert inkább kínzásnak tűnt, mint élvezetes sétának. Hát az összeszoktatás is lehet nehezebb lesz, de ha a kutya kis szelíd, nyugodt, akkor talán menni fog, de függ mindkettőjük személyiségétől. Ahonnan elhozzátok ott esetleg van kutya? Mert ha igen, akkor a cicának könnyebb lehet az alkalmazkodás, de ez mind, mind tapasztalat alapján fog kiderülni.
Szóval szerintem már elég sok mindenetek megvan és majd ha jön a cica, akkor közben is látjátok, hogy esetleg még mire van szüksége, mit igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!