Bolha vagy nem bolha?
Az állás a következő:Macskát fürdettem és találtam egy halott bolhát,rögtön pánik,állatorvos-cseppek,permet a bútorokra,minden 90 fokon mosva,porszívózás órákig.Letelt a 24 óra a cseppek óta és nem találtam se élő se döglött bolhát.Lehetséges,hogy 1 rohadt bolha került 20 ezrembe?
(csak benti macskáról van szó,valószínű,,hogy a mindig védett kutya hozta be a bolhát)Ha valakinek van jó ötlete azt szívesen fogadom,hogy még mit tudnék tenni.
Jogos pánikként tekintek rá,mert ahol van egy bolha ott lehet több is,a petékről nem is beszélve.Magam miatt nem aggódom,nincs bolhám,de az állataimnak se legyen.
Szóval senkinek nincs semmi ötlete/tapasztalata mit tudnék még tenni megelőzésként..
Hát esetleg annyit tudsz tenni, hogy jobban odafigyelsz a kutyára. (mert állításod szerint valószínűleg ő hozta be a lakásba) Jobban nézd át a kutya szőrét mielőtt beengeded, esetleg úgy intézni hogy a kutya és a macska ne nagyon találkozzanak, ne feküdjenek egymás mellé...
De a legbiztonságosabb megoldás ha nem engeded be a kutyát egyáltalán. (Nem tudom ez mennyire lehet opció. :) )
Amúgy ha védett a kutya oltással a bolha ellen, van bolhanyakörve, akkor is bolhás lehet? Nincs kutyám úgy hogy nem tudom...
És bár benti a cica, érdemes lenne őt is oltani bolha/kullancs ellen, ha már találkozik más állatokkal.
Köszönöm a válaszokat!Megint kitakarítottam magam,de se halott se élő bolha nincs,se bolhaürülék.Érdekes.Mindenki átnézve és semmi,de legalább takarítottam egy jót :)
Sajnos a nyakörv nem opció nálunk így most maradnak a cseppek pár hónapig és a fújkálás 3 hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!