Meg tudom szelídíteni?
De bírom az ilyet... TEGNAP vetted, még nem ismer, ez természetes reakció.
Én utcai, idegen cicákat szelídítettem meg, most már akkor dorombolnak ha meglátnak és mindig jönnek. Én eleinte csak beszéltem hozzá, adtam neki szalámit, de ha nem jött oda akkor csak letettem, sokáig nem is közelítettem felé simogatással (mert már előzőleg elszaladt amikor akartam). Egy idő után ő fog hozzád bújni magától, csak kis lépésekben kell haladni, ne akard mindjárt megfogni, megsimogatni. A legvadabb cicával is célt lehet érni 1-2 hét alatt, jelen esetben max. 4-6 nap alatt megoldódik a probléma.
Egyébként vannak cicák akik játék, simogatás közben is vadak (ők ezt játéknak tekintik), harapnak, csikarnak. Ezt legtöbbször kinövik, de hallottam, hogy állítólag hatásos módszer az is ha olyankor amikor neked fáj rászólsz erélyes hangon, esetleg ÓVATOSAN az orrára koppintasz, vagy leteszed és otthagyod ha durvul. Ezeket csak itt olvastam, hogy beváltak személyes tapasztalatom utóbbiakkal kapcsolatban nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!