Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg lehet szelídíteni kóbor...

Meg lehet szelídíteni kóbor kiscicát?

Figyelt kérdés
Találtam a környékünkön egy kóbor kiscicát, én etetem, de nem enged a közelébe, és addig oda se megy oda a kajához, míg el nem távolodok 10 métert. Lehetséges egyáltalán, hogy valamikor közelebb enged magához? Ha igen, hogy tudnám elérni?
2009. aug. 6. 14:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

lehetséges, hogy megszelidítheted, de nagyon sok türelem kell hozzá. nekem majdnem egy egész nyaram ráment, hogy megszelídítsek egy kiscicát. Először is csak te etesd.

Ülj le, közel hozzá, és oda se figyelj , ettől szokja a közelségedet.

Játsz vele: dobj el neki egy labdát, vagy valami

Adj neki jutalomfalatkát: vegyél olyat, ami egy 10 cm-s rúd. Először rakd le neki, aztán később már úgy csinálhatod, hogy a kezedből lóg a jutalomfalatka vége, és egyre közelebb kerülsz hozzá!! Remélem sikerül összebarátkoznotok!! :)

2009. aug. 6. 14:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom :)
2009. aug. 6. 14:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 nap alatt sikerült, 4-6 hetes lehetett a cica mikor találtam Először tiltakozva fújt, aztán felvettem és elkezdtem simogatni. 2 nap múlva dorombolt és 1 hét után hízelgett rendesen.

Ha a közeledbe megy, vedd fel akárhogy tiltakozik, simogasd, beszélj hozzá.

Szeretnéd megtartani vagy csak megszelídíteni?

2009. aug. 6. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Türelem kell hozzá, de mindenképp szelidíthető. Kitartás! Előbb utóbb tágítani sem fog mellőled, hisz rájön, hogy csak rád számíthat!
2009. aug. 6. 15:47
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

2. válaszoló: nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan menne! Nem mertem így "erőszakoskodni", attól féltem, még jobban félne tőlem. Majd holnap megpróbálom :)

Nem tarthatom a lakásban a szüleim miatt. Csak simán etetném, simogatnám minden nap, hacsak nem találok egy ismerőst, aki befogadná :)

2009. aug. 6. 17:57
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
igen csak sok türelem és szeretet kell hozzá.magamról tudom....nagy kedvencem lett igy egy cica annó
2009. aug. 6. 22:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Türelem, előbb-utóbb megbarátkozik veled. Biztos, hogy sok rossz tapasztalata van emberekkel, azért ilyen. Etesd kitartóan, és rá fog ő jönni, hogy a barátja vagy.
2009. aug. 10. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!