A cicám kicsit fogyott, olyan lehangoltnak látszik és nem nagyon akar enni, mi lehet vele?
Ilyenkor minden cica lead pár kilót
Milyenkor? Az enyém nem fogy le. Talán, mert ivartalanítva van? Te is törődhetnél többet a macskával, nézesd meg orvossal, egészséges e, aztán ivartalanítás, mert majd előbb utóbb elpusztul.
Ivartalanítás, és akkor nem fog elszökni, nem fog lefogyni, és nem fog összeverekedni!
Valami minőségibb tápot rendelj neki a zoofastról! Orijen, Acana, Royal canin! Elsőre lehet soknak tűnik, de jobban megéri, mivel a minőségi tápból kevesebbet eszik, mivel kevesebbel jól lakik! De először ivartalaníttasd, és féregtelenítsd!
Kandúr macska ivartalanítás attól függ merre laksz, ivartalanítási akció a Zöld zebránál 5000Ft,
egyébként 5-6 ezertől max 10 ezer. Altatásban történik, de rutin műtét. A féregtelenítő tabletta van, ára 3-400Ft.
És ha bemegyek az állatpatikába és elmondom h mi van ott is adnak féregtelenítő tablettát vagy valamilyen vitamint.
Amúgy nem olcsó cicakaját esznek whiskast kitekatot meg a márkásabb eledeleket szokták kapni. De ez az Orijen táp egész jónak néz ki .
Nekem ivartalanított fiúkám van és télen 4.3 kg volt most 4.1 lett. Kilókat nyilván nem fog ledobni, de szemmel láthatóan eltűnt neki a kis "csüngő hasija". Meg a kanossága sincs meg, mivel fiatal korában lett megműtettve mikor még nem is volt ivarérett. Szóval szerintem így is úgyis hat rájuk a tavasz. KÖNYÖRGÖM az ivartalanítás nem a macskaságukat szünteti meg, attól még ugyanúgy élnek, csak kicsit nyugisabbak. Én is támogatom azt, hogy megműttesd, de attól még macska marad.
Én adtam neki macska Béres cseppet, ettől nagyon szép lett a szőre és immunerősítő is. Nagyjából 135 napra elég (egy 30 ml.-es üvegcse, 4 kg.-os macskának) és 3000 Ft körül van az ára. Azért egy hosszú szőrű cicával többet kell foglalkozni a jó minőségű kaja és vitamin is sokat segít, de fésülni is kéne.
szoktam fésülni nem az hogy csomós a szőre hanem látványosan nem olyan mint pl. télen.
Azt a béres csepp cica változatot lehet én is kipróbálom.
Köszi az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!