Én semmit nem értek macskául, a macskám viszont jó pár emberi szót megért. Akkor most melyik faj az okosabb?
Vegyél különórákat.
A legtöbb ember, akinek macskája van, egy hónap alatt perfekt megtanulja a nyelvüket.
Írni meg nem is kell!
Én sem értem mindig, amit a macskám mond, persze a szokásos jelző nyivákolásokon kívül, hogy éhes vagy játszani akar. Elég sokat pofázik, beszélget csak úgy, én meg nem értem.
Amúgy szerintem okosabbak, mert galád sunyi módon megszelídítették magukat az emberekkel, nem kell bajlódniuk fűtés kiépítésével, mégis jó melegben van a fenekük télen is, nem kell dolgozniuk, mégis kapnak kaját, sok simogatást, míg mi gürizünk.
A macska valóban nagyon intelligens állat, de ne essünk azért túlzásba. :)
A beszédet meg ne bagatellizáljuk el, ez az egyik legemberibb, legnagyszerűbb, legkülönlegesebb tulajdonságunk.
Az, hogy a macska szemkontaktust tart és testbeszéddel, illetve különféle hangokkal kommunikál még nagyon messze áll a beszédtől.
Ráadásul a macska nem érti az emberi beszédet. A szavak hangzását összeköti bizonyos dolgokkal, amelyek a hallott szó után következnek. Ha azt mondod neki "gyere ide" helyett, hogy "takarodj", közben a hívást kommunikálod a testbeszédeddel és a hangsúlyoddal, akkor a takarodj-ra fog odamenni.
Valletta mondja jól.
Felmászik a szekrényre, meglövöd vízipisztollyal és közlöd vele, hogy "Lefelé!" Onnantól le fog jönni a "Lefelé!"-re.
De ha azt mondod, hogy "Felfelé!", akkor a "Felfelére!"-re fog lejönni.
Ettől még értelmes állatok, tanítsd meg ezt egy csigának mondjuk :-D
"Valetta, csak egy csontocska szükséges a beszédhez! Egyébként sem beszédben kell mérni az intelligenciát."
Maradj már csöndben ha ilyen buta vagy. A beszéd pontosan méri az intelligenciát, mivel rendkívül magas kell hozzá, hogy egy faj "beszélni" tudjon, pontosan ezért nem képes másik faj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!