Mikor kaphat törzskönyvet egy fajtatiszta cica?
Huhh... most olvastam bele egy elég régi kutyás törzskönyves "vitába".
Vicc, hogy igazából nem is találtam meg a törzskönyv szerepének igazi fogalmát. "Az állatok törzskönyve általában az adott állat nevén és pontos fajtáján kívül (ami egy ló vagy egy kutya esetében fontos lehet) gyakran eredetét, szülei nevét, vagy akár - több generációra visszamenőleg - pontos családfáját is tartalmazza. Szerepel benne az állat születési dátuma, további élettani adatok, szín, magasság, stb. Újabban az állatok azonosítására bőr alá beültetett azonosító [chip]peket, ill. fülbevalókat is alkalmaznak, a törzskönyv ezek számát is tartalmazza."
Ahogy olvastam, mint szinte mindennel, ezzel is elég szépen lehet csalni.
Amúgy megnézted a cicákat? Mi volt a tapasztalatod?
Már lesz a cicában chip, ha tenyésztőtől veszed. A törzskönyv az adott chippel megjelölt cica származási lapja, tehát az ő chipszáma lesz a törzskönyvön. Adott számú macskához az adott számot tartalmazó törzskönyv tartozik olyan nincs, hogy te cserélgeted a chipszámokat...
Olyan nincs, hogy
Megkérdeztem egy macskás egyesületet, mert már nagyon érdekelt ez a dolog és az a legbiztosabb, ha ott érdeklődök, ahol ki is állítják a törzskönyveket.
Nagyon gyors és normális választ kaptam.
Jelenleg nem kötelező náluk a chip, de valóban megkönnyíti a beazonosítást. Szóval még lehet chip nélkül fajtatiszta egy törzskönyvezett cicus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!