Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Most rosszat teszek a cicammal...

Most rosszat teszek a cicammal vagy jot?

Figyelt kérdés

Van egy kandurkam, masfel eves. Regen kijaros cica volt, azaz pontosabban a kertunkben hevereszett egesz nap. De elkoltoztunk. Itt is van kert, viszont van a szomszed kertben 12(!!!) kobor macska, az egyik rettentoen agressziv, mar a szemet is majdnem kikaparta egyszer.

Emiatt ha kiengedem a cicamat, elmegy egy masik kertbe, amihez at kell mennie egy fouton. Jomultkor 1 honapig nem talaltam, mire szoltak, hogy oda koltozott. Utana parszor kiengedtem es mindig oda megy vissza, esze agaban sincs hazajonni.

Mar kasztraltattam tobb mint 1 honapja es nem engedem ki, mert felek, hogy elutik, vagy nekimegy ez a macska. Hivtam a menhelyet, hogy gyujtsek be a kobor macskakat, mert turhetetlen, azt mondtak jonnek. Na azota is jonnek.

A cicam sokat sir, hogy ki akar menni, de felek elengedni. Mit csinaljak vele? Tanitsam meg setalni porazon, hogy kint is lehessen?

Ti mit tennetek?

2009. szept. 10. 10:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én két megoldást látok, és mindkettőnek vannak hátrányai:

(1) nem engedem ki,

(2) elajándékozom egy olyan embernek, akinél biztonságban kimehet.

Sajnos ha kiengeded, nem sok esélye van a hosszú egészséges életre, mert amellett, hogy elüthetik és megverheti a többi macska, még halálos, gyógyíthatatlan betegségeket is összeszedhet tőlük. A fip ellen még védőoltás sincs.

2009. szept. 10. 14:16
 2/11 A kérdező kommentje:

Abba belepusztulnek ha oda kene adnom valakinek :(

Mikor egy honapra elveszett, akkor is teljesen kiborultam, plakatoltam, minden nap kerestem egesz este.

Akkor csak az a megoldas, hogy szobacica lesz, megha az elejen rosszul is viseli.

Ha valakinek lenne meg otlete, szivesen olvasnam.

2009. szept. 10. 14:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Van 1 ötletem mindenki lepontozhat,akkor is leírom.Vegyetek a cicának 1 pórázt meg 1 nyakörvet de olyan hosszúságut ami nem ér el a kerítésíg így a cica is biztonságba van,és te sem aggódsz.
2009. szept. 10. 16:13
 4/11 A kérdező kommentje:
De az a szemet macska atjar ebbe a kertbe is, az azert nem jo, mert nem tud elszaladni elole :(
2009. szept. 10. 16:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Hmm...Akkor csak annyira engedd ki,hogy lásd ha átjön a másik cica a kertbe..Nem mondtad még,szüleid dolgoznak,otthon vannak?Hány éves vagy?ez segítene.
2009. szept. 10. 16:54
 6/11 anonim válasza:

Szerintem inkább egy pórázt vegyél, és menj ki vele a kertbe, de ne engedd el. Menne ő, de nem tudja, hogy milyen baja lehet.

Hozzá tud szokni a benti élethez is, ami lehet, hogy először szokatlan lesz neki de türelem kell és így nem lehet baja a cicának

2009. szept. 10. 18:45
 7/11 A kérdező kommentje:

24 vagyok, mar kulfoldon elek. Egesz nap otthon vagyok a babaval, ugyhogy tudnam figyelni a vad macskat.

De tenyleg valami porazos megoldas lehet a legjobb. A szivem szakad meg, mikor razendit, hogy kimenne :(

Allatkinzonak erzem magam. Orakig jatszom vele este, hatha elfarad es elfelejti, de nem jott be az sem.

2009. szept. 10. 20:12
 8/11 anonim ***** válasza:

Hámot vegyél, ne nyakörvet, az állatkereskedésben van macskának való. A nyakörvből simán kibújik.

És arra ne számíts, hogy sétáltatni tudod majd, nem fog melletted menni, mint a kutyák. Inkább csak nézelődik, körbejár, megrágja a növényeket, ilyesmi.

És az is előfordulhat, hogy bepánikol majd a hámtól.

2009. szept. 10. 21:30
 9/11 A kérdező kommentje:

Igen, lattam mar cicat setalni, feltunt, hogy milyen lassuak. De nekem az nem baj, elvegre nem kutyat tartok.

Remelem megszokja a hamot egy ido utan, ugy hallottam eleinte lefekszenek es nem akarnak mozdulni.

2009. szept. 11. 08:06
 10/11 anonim válasza:
Tölds a cicádal sok idöt játsz a kertetekben vele szoktasd rá h ö nem mehet el!Amikor kiengeded figyelt meg h mit csinál,kövesd de ne túl feltünöen!ha elakar menni akkor szólj rá de csak kedvesen ha nem érti meg akkor pedig kapd fel és vidd el arról a helyröl és "beszálges" vele!...és nehogy meg merd tenni mégegyszer azt h lezárod,elzárod a külvilágtól mert ha egyszer ki fogod engedni úgy se fog többet vissza jönni hozzád!kezdj vele pórázon sétálni de nem arra a helyre ahova szokott mászkálni!...sok szerencsét!!!:)
2010. febr. 25. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!