Most rosszat teszek a cicammal vagy jot?
Van egy kandurkam, masfel eves. Regen kijaros cica volt, azaz pontosabban a kertunkben hevereszett egesz nap. De elkoltoztunk. Itt is van kert, viszont van a szomszed kertben 12(!!!) kobor macska, az egyik rettentoen agressziv, mar a szemet is majdnem kikaparta egyszer.
Emiatt ha kiengedem a cicamat, elmegy egy masik kertbe, amihez at kell mennie egy fouton. Jomultkor 1 honapig nem talaltam, mire szoltak, hogy oda koltozott. Utana parszor kiengedtem es mindig oda megy vissza, esze agaban sincs hazajonni.
Mar kasztraltattam tobb mint 1 honapja es nem engedem ki, mert felek, hogy elutik, vagy nekimegy ez a macska. Hivtam a menhelyet, hogy gyujtsek be a kobor macskakat, mert turhetetlen, azt mondtak jonnek. Na azota is jonnek.
A cicam sokat sir, hogy ki akar menni, de felek elengedni. Mit csinaljak vele? Tanitsam meg setalni porazon, hogy kint is lehessen?
Ti mit tennetek?
Én két megoldást látok, és mindkettőnek vannak hátrányai:
(1) nem engedem ki,
(2) elajándékozom egy olyan embernek, akinél biztonságban kimehet.
Sajnos ha kiengeded, nem sok esélye van a hosszú egészséges életre, mert amellett, hogy elüthetik és megverheti a többi macska, még halálos, gyógyíthatatlan betegségeket is összeszedhet tőlük. A fip ellen még védőoltás sincs.
Abba belepusztulnek ha oda kene adnom valakinek :(
Mikor egy honapra elveszett, akkor is teljesen kiborultam, plakatoltam, minden nap kerestem egesz este.
Akkor csak az a megoldas, hogy szobacica lesz, megha az elejen rosszul is viseli.
Ha valakinek lenne meg otlete, szivesen olvasnam.
Szerintem inkább egy pórázt vegyél, és menj ki vele a kertbe, de ne engedd el. Menne ő, de nem tudja, hogy milyen baja lehet.
Hozzá tud szokni a benti élethez is, ami lehet, hogy először szokatlan lesz neki de türelem kell és így nem lehet baja a cicának
24 vagyok, mar kulfoldon elek. Egesz nap otthon vagyok a babaval, ugyhogy tudnam figyelni a vad macskat.
De tenyleg valami porazos megoldas lehet a legjobb. A szivem szakad meg, mikor razendit, hogy kimenne :(
Allatkinzonak erzem magam. Orakig jatszom vele este, hatha elfarad es elfelejti, de nem jott be az sem.
Hámot vegyél, ne nyakörvet, az állatkereskedésben van macskának való. A nyakörvből simán kibújik.
És arra ne számíts, hogy sétáltatni tudod majd, nem fog melletted menni, mint a kutyák. Inkább csak nézelődik, körbejár, megrágja a növényeket, ilyesmi.
És az is előfordulhat, hogy bepánikol majd a hámtól.
Igen, lattam mar cicat setalni, feltunt, hogy milyen lassuak. De nekem az nem baj, elvegre nem kutyat tartok.
Remelem megszokja a hamot egy ido utan, ugy hallottam eleinte lefekszenek es nem akarnak mozdulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!