Macskámon van egy vérző seb, fertőtleníthetem neki betadinnal? Ha esetleg lenyalja nem mérgező?
Figyelt kérdés
2013. febr. 24. 11:50
1/4 anonim válasza:
Nekem a macseknak a száját kellett betadinnal kezelni, miután kizúgott a 6. emeltről, és varrni kellett a pofiját. Úgyhogy szerintem nyugodtan lehet. Én hígítva használtam.
2/4 anonim válasza:
Igen lehet neki, nem lesz tőle baja! Sőt a sebre lehet rakni betadine kenőcsöt is. Állatmenhelyen dolgozom 100 kutyával 70 macskával és sűrűn kezeljük őket. Ha nagyobb a seb és nem friss neognaormonnal is bekenheted, az segíti a gyógyulást.
3/4 anonim válasza:
Szia!
Mi macskánknak a mancsán volt egyszer egy seb. Megpróbáltuk Betadinnal kezelgetni, csípte neki, és elkezdett ugrálni, mert nem tetszett neki. Azt nem tudom, hogy mérgező -e. De már nem élt sokáig, de nem ettől, mert Betadinoztuk. Hol van a sebe? Szerintem az állatorvos a biztos, de függ hogy hol van a seb és mekkora. Lehet hogy ad az állatorvos neki egy tölcsért a nyakára, hogy ne piszkálja a sebet. Jó gyógyulgatást!
4/4 anonim válasza:
Nagyon sűrű kamillateát főztem neki, átlőtték légpuskával a szerencsétlent. 3 evőkanál 2 deci vízbe, langyosan rákentem, hagyta is. És ivott is belőle, pedig le sem szűrtem. Másnapra megitta mindet és már nem engedett hozzányúlni, ebből tudtam, hogy már rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!