A kutyán lévő sebet lehet betadinnal fertőtleníteni?
van egy pincsim és a szeme alatt ugye neki könnyen begyűlik a kosz és a csipa, emiatt gyakran takarítom neki. ám most egy hatalmas csipatömeget szedtem ki egyik napról a másikra és alatta horzsolásszerűen véres volt a bőre egy foltban, mint felázott volna vagy mintha ki lett volna onnan tépve a szőr. nem én téptem ki, vízzel szoktam kimosni neki, az kioldja a koszt, végül fülpálcikával áttakarítom.
hogy ne fertőződjön be a seb bekentem betadinnal. kutyákon is lehet használni? mára már nem vörös, hanem gyógyultnak néz ki az a rész, de azért elgondolkodtam hogy nem lehet-e baja tőle.
köszönöm!
Van, aki bórvízzel tisztítja, ha csipás, esetleg azt megpróbálhatod... Az én kutyámnak, mikor gyulladt volt (érzékeny egy kicsit a szeme, belvárosban meg a por nagyon piszkálja neki)az állatorvos tetran kenőcsöt adott.
Én szoktam kisebb sebeket betadinozni, de a szeméhez inkább nem nyúlnék vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!