Hogy szoktátok "megnevelni" a cicátokat?
Különös szabály nincs..3 alap van:
1.Nem mászik fel az ágyra
2.Nem mászik a konyha asztalra,pultra
3.A helyén végzi a dolgát.Nekem 2 cicám van 2 kisfiú 8 hónaposak,8 hetes korukba kaptam őket és már megtanulták a szabályt...Ha nem vagyunk otthon becsukjuk a konyhaajtót,szoba ajtókat..A fürdöt mindig nyitva kell hagyni mert akkor betuud menni a cica pisilni..
Az én cicám is mindig feszegeti a határokat. Elválasztása óta nálunk van, kezd alkalmazkodni ahhoz, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartania.
Mi legtöbbször rászólunk a cicusra, ha ez nem használ, akkor virágspriccelőt alkalmazunk. Ez tuti módszer, és jobb a vízipisztolynál, mert nem lesz annyira vizes tőle. Mostanában már csak meg kell fognom a flakont, már felismeri és rögtön jókislány lesz :)
Szerintem is elég ötörvényű állatka, de meg kell tanulnia a renedet.
Természetesen nálunk sincsen sok szabály, de fontos, hogy amit egyszer megtiltasz neki, azt tiltsd meg mindig, különben semmibe veszi a többit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!