Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Érdemes cicát hazahoznom, ha...

Érdemes cicát hazahoznom, ha valószínűsíthető, hogy az élettartama alatt gyereket szeretnék?

Figyelt kérdés
Mi a helyzet a toxoplazmózissal? Nem volt még cicám, de nagyon gondolkodunk rajta, hogy tavasszal hozunk egyet, benti cica lenne. De akkor nem, ha el kellene vinni, ha terhes lennék. (Ami még nem most várható, de 2-3 év múlva már lehetséges.)
2013. febr. 7. 17:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerősöm, aki állatorvos és anyuka. Két cicája van. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy mit gondol a toxoplazmával kapcsolatban.

Akkor elmondta, hogy ha valaki betartja az alapvető higiéniai szabályokat, és az állatért, akit magához vett felelősséget vállal, ami azt jelenti, hogy mindent megtesz az állat jóléte érdekében (oltások, megfelelő minőségű étel), soha semmi baja nem lesz sem neki, sem a gyerekeknek. Azt mondta, sokkal nagyobb veszélyt jelent az, amit a cipőddel, ruháddal beviszel a lakásba, akkor is, ha nem ültél le sehol.

Ezt a betegséget csak akkor lehet elkapni, ha el van hanyagolva a cica, a lakás, az ember.

Vajon ki fogdossa puszta kézzel a lakásban tartott cica ürülékét? Ha mégis, ki veszi a szájába utána a kezét? Ha a cica jól van tartva- főlg ha benti - nem lesz beteg. Ez azt jelenti, hogy minden nap tisztíva van az alom több alkalommal, de legalább napi kétszer, és nem szárad benne a "cucc" napokig, jó minőségű tápot kap (pl Royal Canin, Acana, Animoda, Eukanuba stb), és megkap minden oltást.

Én egyáltalán nem félnék ettől. Kisgyerekként nekünk is voltak állataink, soha semmi bajunk nem volt, mint több millió más gyereknek sem az évszázadok során.

De jól meg kell gondolni az állattartást!!! Foglalkozni, törődni kell vele, orvoshoz vinni ha beteg. Általában el van magának, de igényli a törődést! Ha ezt vállaljátok, akkor semmi akadálya sincs!

Ha jobban megnyugszol tőle, beszélj állatorvossal.

Nekem az a véleményem, hogy ez a mostani civilizáció túlvédi a gyerekeket.

Pl a fogyasztás: pelenkázó vödör?!; pelenkázó lap; 80eFt-os babakocsik és még folytathatnám.

Kifejlődött ez a társadalmi "ideál" Pedig mi is felnőttünk, pedig nem volt eldobható pelenkánk sem.

Szerintem egy társadalom fejlettsége mérhető az állatokhoz való viszányában.

Sok helyen például tanítják a gyerekeket az állatokhoz való normális viszony kialakítására. A felelős állattartás szabályaira, az állatok igényeire stb.

Sigmund Freud egyszer azt mondta: " A macskákkal töltött idő soha nem haszontalan."

2013. febr. 7. 20:13
 12/16 anonim ***** válasza:
Bocsánat a hibákért. Lemaradt néhol egy-két betű. Nem olvastam vissza.
2013. febr. 7. 20:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

http://www.youtube.com/user/sepispl?feature=watch

én csak ezt a csatornát linkelném be mert a videok magukért beszélnek.

Valaki leírta a lényeget:túl vannak féltve a mai gyerekek..

2013. febr. 8. 08:05
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond nincs azzal, ha egy baba és egy cica egy fedél alatt élnek. A kinti benti cicusom már fél éves volt mikor megszületett a lányom, nem volt a cica hozzászokva kiskorától, így nagyívben kikerülte a kislányt. Zavarta a sírás, idegenkedett tőle. Sajnos azóta ez a cica meghalt, most egy benti sziámim van aki már hozzászokott, hogy a 4 évesem nyúzza és várandós vagyok. Öröm nézni ahogy a kislány együtt játszik a cicával, odavannak egymásért. Ettől nem fosztanám meg semmi pénzért. Ez a cicus már minden bizonnyal érdeklődni fog a baba iránt is. Ésszel kell csinálni, fedett macska wc, a cica ne aludjon azért a kiságyban e gyerekkel, de játsszanak nyugodtan. Szüleimnek is világ életükben voltak macskáik, soha semmi bajom nem volt. Ha annyira félsz, a terhességed alatt a párod cseréljen almot, más rizikó nincs.
2013. febr. 8. 08:37
 15/16 anonim ***** válasza:
2013. febr. 8. 09:37
 16/16 anonim válasza:
én állatok közé születtem, a benti cicám alapból 1 éves koromig nem látogatott csak benézett hozzám, a kintiektől a kutyám védett :) szerintem mehet cica, csak cicázás után mosson kezet a gyerek :) és én már sztem gyerekkoromban átestem a toxoplazmózison, mert 4 éves korom óta agyonpuszilgatom az összes cicát :D
2013. márc. 12. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!