Albérletben hogyan vettétek rá a tulajt, hogy engedjen macskát tartani?
Hát második, nem tudom, milyen mutánsmacskákkal volt eddig dolgok, de se az én macskám, se rokonok macskái sosem pisiltek még a padlóra, vagy ha mégis, nem itta magába, ugyanis feltalálták a felmosószettet...
Nem a tulajdonod félted, csak simán állatundorod van.
Hát valahogy vezesd rá, szépen, kedvesen, illedelmesen, de ha a szerződésben le van írva, akkor szerintem biztos nem engedi meg.
Sokan azért nem engedélyezik albérletben az állattartást, mert sok olyan eset van, hogy kárt tesz a macska, kutya stb a lakásban, és a lakó nem hajlandó megtéríteni. Ezen felül sajnos sok olyan ember van, aki nem ért az állattartáshoz, így tisztítani is ritkán szokta.
Természetesen nem feltételezem ezt rólad, csak mondom.
Nem lehet, hogy a tulaj allergiás az állat szőrre? Vagy csak fél, hogy a szomszédokat zavarná?
Hahaha... A cica a világ legtisztább állata! Padlóra sosem pisil! Csak akkor pisil az alom mellé, ha van valami betegsége, de az enyém akkor pl a kádba ment. :) Már ha ivartalanítva van. Egy ivaros kandúr valóban nagyon büdös tud lenn.
Kedve kérdező!
Szerintem készülj fel érvekkel. Mondd el neki, hogy higiénikusan fogod tartani, nem fog kárt okozni. Ivartalanítva lesz, így nem fog bepisilni. Az esetleges károkért pedig vállalod a felelősséget.
Nekem mázlim volt, egyik főbérlőmet sem zavarta eddig a cica. :)
Kérdezd meg tőle, hogy gyereket engedne-e a lakásba. Ha igen, akkor világosítsd fel, hogy a gyerek kiburítja a bilit, összefirkálja a falat, állandóan üvölt, leeszi az asztalt, a parkettát, mindent, tépkedi a függönyt...stb.
Egy macska nem rosszabb egy gyereknél, SŐT, csak ezt pár állatgyűlölő szereti elfelejteni.
DE HA esetleg mégis kárt tesz? Mondjuk szétszakítja a függönyt. Nagy ügy, veszel újat. Szétkaparja a bútort? Megjavíttatod. Ahogyan a saját otthonában is tenné az ember.
Hihetetlen, hogy egyesek mennyire rugalmatlanok tudnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!