Mivel etessem a kiscicámat?
4-5 hetes kortól már lehet adni nedves junior tápot, esetleg szárazat beáztatva.
Ha házikosztot is szeretnél adni, akkor pl. főtt csirkehússal és csirkemájjal lehet próbálkozni, levessel, esetleg kevés főtt zöldséggel. Nyers húst és nyers zöldséget ne adjál neki! A felvágottakat nem szokták ajánlani, de az én cicám imádja a virslit és párizsit, ellenben a csirkehúsra rá sem néz.
A száraz tápot lehet vízbe áztatni, vagy -ha még tejcsit iszik- akkor abba, de nem sima tejbe, hanem speciális cicáknak való tejbe. Egyébként elég hamar rászoknak a száraz tápra, de én szószos junior eledelt adtam neki, már 4 hetesen megeszegette. A tejet pedig fokozatosan váltottam át tiszta vízre.
A csirkemájat állítólag nyersen, kicsit szétpasszírozva is lehet adni, de én kicsit megfőzném (ha az én cicám hajlandó lenne megenni).
Ami tilos: a nyers disznó-és marhahús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!