Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mivel etessem a kiscicámat?

Mivel etessem a kiscicámat?

Figyelt kérdés
5 hetes kiscicám van, még anyatejes, de már egyre kevesebbszer szoptatja az anyja. Mi legyen az első étel amit adok neki? Nem szeretném, hogy teljesen tápos legyen. Megfelelő egyensúlyt szeretnék a táp és a házikoszt között.
2008. jún. 4. 15:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

4-5 hetes kortól már lehet adni nedves junior tápot, esetleg szárazat beáztatva.

Ha házikosztot is szeretnél adni, akkor pl. főtt csirkehússal és csirkemájjal lehet próbálkozni, levessel, esetleg kevés főtt zöldséggel. Nyers húst és nyers zöldséget ne adjál neki! A felvágottakat nem szokták ajánlani, de az én cicám imádja a virslit és párizsit, ellenben a csirkehúsra rá sem néz.

2008. jún. 4. 15:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A csirkemájat, hogy készítsem el neki? A beáztatás vizzel történő beáztatást jelenti?
2008. jún. 5. 13:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A száraz tápot lehet vízbe áztatni, vagy -ha még tejcsit iszik- akkor abba, de nem sima tejbe, hanem speciális cicáknak való tejbe. Egyébként elég hamar rászoknak a száraz tápra, de én szószos junior eledelt adtam neki, már 4 hetesen megeszegette. A tejet pedig fokozatosan váltottam át tiszta vízre.

A csirkemájat állítólag nyersen, kicsit szétpasszírozva is lehet adni, de én kicsit megfőzném (ha az én cicám hajlandó lenne megenni).

Ami tilos: a nyers disznó-és marhahús.

2008. jún. 5. 13:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)!! Néztem a cicatejeket és horribilis literáruk van... Maradok a tiszta víznél :)
2008. jún. 5. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!