Hogyan etessem a 6 hetes, talált kiscicámat? Aki nevelt már fel ilyen csöppséget, kérem, segítsen!
szia! a nóziját kend be a finom pépes kajával, azt kénytelen lenyalni, de viszont rájön az ízére és majd önállóan is nekilát.
még nagyon fiatalka,de meg fogja tanulni:)
amúgy mindent jól csináltál eddig.
üdv-cicás-
14.36osnak:
tojás meg cukor?egyenlő a halállal. kenyér felpuffasztja. örülj neki hogy nem lett komolyabb baja. nem onnan tudhatod hogy húsevő a macskád,mert elkapott egeret stb. alapjában véve ragadozóak!
Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszokat, aranyosak vagytok. :) Közben elmenem etetni, és megpróbáltam úgy, hogy a Whiskas Juniort átnyomtam egy kis szűrőn, összekevertem kis tejjel, hogy még pépesebb legyen, és abból evett egy nagyon picit. Többet kent a kis pofijára, mint amennyi a szájába ment, de bízom benne, hogy szép lassan rákap a dologra. :)
Azt tudom, hogy a tojássárgája is jó tejjel kikeverve, első nap azt adtunk neki, amíg nem volt itthon cicatej.
Ja, meg vettünk száraz tápot is, olyat, amire meleg vizet kell önteni, és attól pépes állagúvá válik. Aztán miután kihűlt, adható a cicának. Holnap majd azt próbáljuk ki. Örülök, hogy akkor nagyjából jó úton járok. :) Nem szeretném elveszíteni a picit, nagyon megszerettem. Ha pedig mégsem maradna életben, legalább elmondhatom, hogy megtettünk mindent.Azért nagyon nehéz neki így anya nélkül. Ne haragudjatok, kicsit hosszú lettem. :)
Sziasztok, ismételten köszönöm a válaszokat! :) 2 nap alatt nagyon sokat haladtunk előre, még négyszer megy a cicatej vagy tápszer, de már elkezdte ízlelgetni a péppé tört konzervet is, aminek nagyon örülök, bár amit elnyalogat belőle, az önmagában nem elegendő. De minden nap ügyesebb, okosabb és erősebb. :)
Kedves 16.49-es, a mi másik 2 nagy cicánk is a házi kosztot kedveli a legjobban, és biztos, hogy később a pici is fog kapni, ha megnő és megerősödik. Csak most még olyan kis csöpp, és annyira szeretnénk vigyázni rá! De hiszen tudod, hogy cseppet sem egyszerű "cicamamának" lenni. Most mi vagyunk az anyukája, hozzánk ragaszkodik és tőlünk várja a gondoskodást. :) Amúgy örülök, hogy sikerült felnevelned a piciket, remélem, nekünk is sikerül. :)
Kedves 18.59-es, hihetetlen, hogy a cicád gyakorlatilag egy nap alatt rászokott a szilárd ételre. Tényleg okos kis állat, az enyémnek lassabban megy a dolog, de ebből látszik, hogy a macskák is épp annyira különbözőek, mint mi, emberek. Egyébként már a mi csöppségünk is szobatiszta az 5. nap óta. Evés után kb. fél órával elkezd sírni, akkor kiengedjük az udvarra, és már kaparja is magának a helyet a fa tövében. :) Ki sem látszik a fűből, olyan csöpp, de úgy tudja már a rendet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!