Arra szeretnék választ kapni, hogy egyes emberekben miért alakult ki az a nézet a macskákról, miszerint önzőek és érdekállatok?
Ti esküszöm mind olyanok vagytok mint a Jehova tanúis magyarázós,csöngetős piócák! Mindent meg tudtok magyarázni b@zdmeg...Nem kezdem el kifejteni amit leírtam, aki tud olvasni elkezdhet utánajárni, hogy állatorvosok,antropológusok,biológusok, egyéb szakértők miért a házimacskát tartják a legkegyetlenebb ragadozónak. Nem nekem kell hinni, hanem nálam okosabbaknak...
Nem figyelemre vágyik nagyokos, ugyanis jelenleg 0-24 itthon vagyok vele, és kb fél óránként csinálok vele valamint,egész nap együtt vagyunk aktívan. Nem tudom miért fáj az nektek, hogy másnak más a véleménye, és azért rögtön le kell pontozni, meg lehurrogni ha nem ugyanazt gondoljuk. Nem mondta senki, hogy ne szeressétek a macskákat, vagy hogy öljük meg őket. Én is imádom. De attól még a tények azok, hogy a kutyák 90%-a sokkal ragaszkodóbb és hűségesebb. Ennyi. Aki meg ovis,és képtelen egy ilyen infót feldolgozni forduljon fel. Igen jól olvastad. ;)
Mert tényleg önzők és érdekállatok tudnak lenni, pont mint egy ember, de nem a szó rossz értelmében. Egyszerűen nekik meg kell küzdeniük a szeretetükért. Szerintem ez tök emberi, és án pont ezt szeretem bennük. :)
Nyilván egy kutya után azt hihetné valaki, hogy hú, a macska nem is szereti a gazdáját. Mert a kutyába bele rúghatsz, akkor is imádni fog, mindegy mit csinálsz. De a cicák is ugyan úgy szeretnek, ha teszünk érte. :)
Jah..és kérdező még egy infó, hogy megértsd evolúciós szempontból miért a kutya áll közelebb az emberhez(ami pedig magyarázza ugyebár az emberek többségének szavazatát).
A kutya fiziológiailag is alkalmazkodott az emberhez. Ez legjobban a termékenységi ciklusán és annak lezajlásán látszik. Egyszerűen fogalmazva, míg a macska szinte kínlódik mikor bagzik/tüzel, rosszul van, mondhatni "nem hagy élni" és kivetkőzik magából, ez a kutyánál nem így zajlik. A kutyánál a tüzelés hasonlatossá vált az emberéhez a vérzéssel,és a kísérő tünetek csökkenésével, hogy még zökkenőmentesebben tudjon együtt élni az emberrel.Ez a farkasoknál nem így van, de őket ugye nem is vettük magunkhoz...
Ez csak egy egyszerű példája ennek.
JA...és az Eltén tanulok etológiát, úgyhogy nem csak hatásvadász cikkekből merítem a tudásom.......
Szóval amit a zsákmányállat édes húsáról mondtam,meg a többit is nyugodtan el lehet hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!